Φίλης: Τα κόμματα να σπάσουν τα εμπάργκο στα ΜΜΕ, ξεκινώντας από την ΕΡΤ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Φίλης: Τα κόμματα να σπάσουν τα εμπάργκο στα ΜΜΕ, ξεκινώντας από την ΕΡΤ

15:53 | 17/1/19

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της να λάβει θετικά κοινωνικά μέτρα εξέφρασε την πεποίθηση η συμφωνία των Πρεσπών θα λάβει πάνω από 151 θετικές ψήφους - Οι αναφορές στην κεντροαριστερά και το εμπάργκο στα ΜΜΕ

"Η βουλή αποφάσισε και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Άρα κυβερνούμε με τη δεδηλωμένη των 151 βουλευτών, που φυσικά δεν είναι μόνο από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ" δήλωσε στον News 24/7 στους 88.6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο και στην Έλλη Τριανταφύλλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κάνοντας παράλληλα λόγο για βήμα πολιτικής σταθερότητας. "Η κυβερνητική θητεία θα ολοκληρωθεί. Τώρα έχουμε έργο" συνέχισε αναφερόμενος στα θετικά για την οικονομία και την κοινωνία μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού. "Ποιος δεν τα θέλει αυτά και προτιμά αποσταθεροποίηση και εκλογές;" αναρωτήθηκε φωτογραφίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ,αν και ο κ.Φίλης δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία, εμφανίστηκε αισιόδοξος για υπερψήφιση της συμφωνίας με πάνω από 151 βουλευτές αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ακόμη και βουλευτές της ΝΔ, σε ιδιωτικές συζητήσεις στο κοινοβούλιο, εμφανίζονται μετριοπαθείς και αδυνατούν να αντιληφθούν την κατηγορηματικά αντίθετη στάση που έχει υιοθετήσει η ηγεσία της ΝΔ. Δεν παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει και τη στάση ΚΙΝΑΛ και Ποταμιού. "

"Η Φώφη Γεννηματά δεν μπορεί να επιμείνει σε κομματική πειθαρχία, με δεδομένο ότι η αρνητική της στάση ήταν μειοψηφία στο κόμμα της. Ο Θεοδωράκης έφυγε για αυτό το λόγο από το ΚΙΝΑΛ. Στις ιδρυτικές διακηρύξεις του Ποταμιού είναι η λύση του Μακεδονικού. Αλλά Ψαριανός και Αμυράς λένε ότι δεν ψηφίσουν. Ο κ.Λυκούδης από την άλλη μιλά για το πολιτικό πλαίσιο. Τί σημαίνει αυτό; 'Η έχεις θέση σε κάτι ή όχι" υπογράμμισε.

Για τον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο ο κ.Φίλης σημείωσε πως εύχεται να μην ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο της αντιπολιτευτικής εθνικιστικής ρητορικής και να μην απαρνηθεί το ρόλο και το έργο της κυβέρνησης, για να πετύχει την πολιτική του επιβίωση.

Για τις συγκλίσεις το χώρο της κεντροαριστεράς είπε "Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στους δύο πόλους που δημιουργούνται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ευρωπαϊκά. Δε νομίζω ότι η κεντρο-αριστερά μπορεί να επιβιώσει ως δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και σε ρήξη με την Αριστερά. Εναπόκειται στην κα. Γεννηματά να διαλέξει και το ταμείο των εκλογών θα δείξει τί εισπράξεις έχει κάνει ο καθένας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ραχοκοκαλιά του προοδευτικού πώλου και ήρθε για να μείνει" σημείωσε.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο υπουργοποίησης του απέφυγε να πάρει θέση λέγοντας πως παραμένει στρατιώτης και πως τέτοια θέματα δεν τίθενται δημοσίως.

Τέλος, πρότεινε να συμφωνήσουν τα κόμματα για να σπάσουν τα εμπάργκο στα ΜΜΕ, ξεκινώντας από την ΕΡΤ και να υπάρξει συμφωνία για debate Τσίπρα-Μητσοτάκη.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών