13:26 | 3/1/19
"Εάν κυριαρχήσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού στο ευρωκοινοβούλιο και κατ’ επέκταση στα εθνικά πολιτικά ζητήματα, τότε φοβάμαι ότι σύντομα η Ευρώπη θα επιστρέψει στο κακό της παρελθόν και οι παλαιότεροι, που έζησαν τραγωδίες πολέμου δεν θα το ήθελαν αυτό" τονίζει με νόημα ο ευρωπαίος Επίτροπος και ζητά "οι δημοκρατικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να βρουν τρόπο συνεννόησης"
"Δεν είναι η οικονομική κρίση που δοκιμάζει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά κυρίως το προσφυγικό ζήτημα και τα θέματα ασφαλείας" τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Νews 24/7 και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς "οι λαϊκιστές με τον υπεραπλουστευμένο τρόπο που εξηγούν τα πράγματα κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος και σήμερα, πράγματι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη"."Εκείνο που κατά την γνώμη μου αυτή την ώρα πρέπει να γίνει είναι οι δημοκρατικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόξου αυτού να βρουν έναν κοινό τόπο συνεννόησης. Δεν γίνεται διαφορετικά, διότι η απειλή είναι τέτοια, γίνεται και στην Ευρώπη αλλά και στα δημοκρατικά πολιτικά μας συστήματα. Για αυτό πιστεύω πως οι επόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές είναι σημαντικές. Η Ευρώπη πρέπει να αντέξει και χρησιμοποιώ το επίρρημα “πρέπει” όχι γιατί είναι κάτι που εύχομαι, διότι εάν για κάποιο λόγο κυριαρχήσουν αυτές οι δυνάμεις στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο και κατ’ επέκταση και στα εθνικά πολιτικά ζητήματα, τότε φοβάμαι ότι η Ευρώπη θα επιστρέψει σύντομα στο κακό της παρελθόν και οι παλαιότεροι ανάμεσά, μας που έζησαν καταστάσεις δύσκολες, τραγωδίες πολέμου, δεν θα το ήθελαν αυτό. Μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη έτσι ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια. Όταν συνετοί και σοφοί ηγέτες, κάθισαν γύρω από το τραπέζι ενώ ήταν ακόμα νωπές οι αναμνήσεις από τον τραγικό 2ο και 1ο παγκόσμιο πόλεμο, αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας" επισημαίνει χαρακτηριστικά ο έλληνας Επίτροπος της ΕΕ, καταθέτοντας ουσιαστικά "πλατφόρμα" για τις ευρωεκλογές και την επόμενη ημέρα.
"Κακά τα ψέματα και η δημοκρατία και η σιγουριά και η σταθερότητα δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα" τονίζει ο Δημ. Αβραμόπουλος και παραδέχεται πως "εάν είχε γίνει νωρίτερα η ενιαία ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική και μετά η υιοθέτηση του κοινού ευρωπαϊκού μας νομίσματος, ενδεχομένως να είχαμε αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση διαφορετικά και πιο αποτελεσματικά".
Ο Δημ. Αβραμόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μεταναστευτικό, εκτιμώντας πως αν κλιμακωθεί η ουκρανική κρίση η Ευρώπη "θα πρέπει να αναμένει ένα εκατομμύριο ανθρώπους από εκείνη την μεριά", ενώ για την Ελλάδα αναφέρει: "Τώρα το ότι η χώρα μας δεν ήταν οργανωμένη το 2014-15 σας είπα πως ούτε η Ευρώπη δεν ήτανε. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και θέλω να πιστεύω πως δεν θα είναι ζήτημα για το μέλλον. Τώρα αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην ξαναζήσουμε γεγονότα όπως αυτά πριν 2 χρόνια και που δεν τιμούν την χώρα, από τα νησιά όπου κάτω από άθλιες συνθήκες κυρίως όταν ανέκυψε βαρύς χειμώνας οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν πραγματικά εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους και με την βοήθεια την δική μας, μάλιστα προχθές θα σημειώσατε ότι διαθέσαμε ένα μεγάλο ποσό, ώστε μέσω των υπηρεσιών του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και του παγκόσμιου οργανισμού μετανάστευσης και των Ελληνικών αρχών οι άνθρωποι αυτοί να προστατευτούν μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όλα αυτά λοιπόν όπως βλέπετε και μας απασχολούν και τα παρακολουθούμε και την Ελλάδα βοηθούμε, βέβαια ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες στην Ευρώπη που είναι έλληνας ο επίτροπος είναι φυσικό να βοηθάει την Ελλάδα, αλλά τώρα μιας και τα λέμε μεταξύ μας και δεν μας ακούει κανένας, είναι φυσιολογικό και να προτάσσω το πατριωτικό μας καθήκον;".
"Δεν θα εγκαταλείψω την αποστολή μου"
Το 2019 είναι ένα έτος που λήγει η θητεία του Δημ. Αβραμόπουλου και σε ερώτημα αν το 2020 θα τον βρει και πάλι στην Ευρώπη ή στην εσωτερική μας πολιτική σκηνή ο έλληνας Επίτροπος απαντάει με νόημα:"κ. Σκουρή ξέρετε πως εγώ ποτέ δεν έκανα σχέδια που αφορούσαν τον εαυτό μου. Μη νομίζεται πως είχα βάλει ποτέ σαν στόχο να γίνω δήμαρχος της Αθήνας και αργότερα να βρεθώ επίτροπος. Το θέλησαν οι καιροί και από την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κρίνουν ότι μπορώ να αναλάβω σημαντικούς ρόλους στο όνομα τους, θα έρθει και εκείνη η στιγμή να δούμε ποια θα είναι η επόμενη αποστολή που θα μου ανατεθεί. Προς το παρόν θέλω να ξεκαθαρίσω γιατί πολλά γράφονται και ακούγονται, θα εξαντλήσω την θητεία μου, δεν είναι έντιμο και δεν το έχω κάνει ποτέ να εγκαταλείψω μια αποστολή πριν την ολοκληρώσω μέσα στα πλαίσια που πρέπει να ασχοληθώ. Η Ελλάδα κατέχει αυτή την στιγμή ίσως το σημαντικότερο χαρτοφυλάκιο της Ευρώπης, είναι μεγάλη τιμή για την χώρα μας και βεβαίως μεγάλη ευθύνη και τιμή για εμένα. Αυτή την σχέση θα την τηρήσω μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα είμαι στην Ευρώπη και αυτή η τελευταία ημέρα είναι περίπου στα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου
Από εκεί και πέρα θα δούμε, έχουμε καιρό μέχρι τότε. Θα συνεχίσω να ανταποκρίνομαι στο καθήκον μου και δεν είναι τυχαίο ότι η αναγνώριση αυτή, όπως είπατε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας για να κλείσουμε και με αυτό αν μου επιτρέπετε και αναγνωρίζεται και ευρωπαϊκά και εθνικά".
πηγή
Σχετικές ετικέτες:Δημήτρης ΑβραμόπουλοςευρωεκλογέςΠολιτική
Σχετικά άρθρα