13:39 | 23/1/19
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς καλώντας το ΚΙΝΑΛ να μην είναι προσκολλημένο στη ΝΔ αλλά να θυμηθεί ξανά τις προοδευτικές του ρίζες
"Θέλουμε διάλογο φυσικά και με το Ποτάμι και με τον κ. Θεοχαρόπουλο και τη ΔΗΜΑΡ" ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον News24/7.Και τόνισε: "Προσωπικά θεωρώ τίτλο τιμής να με βρίζει ο κ. Γεωργιάδης. Είναι κατάντια για ένα ιστορικό κόμμα της Δεξιάς που την ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής αποκλείοντας ακροδεξιούς και χουντικούς να έχει διορισμένο αντιπρόεδρο τον συγκεκριμένο κύριο" απαντώντας στον κ.Γεωργιάδη που τον χαρακτήρισε ότι πιο γελοίο υπάρχει στην ΕΕ.
Για τις πολιτικές εξελίξεις, και τη σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις με σκοπό τη δημιουργία ενός δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου ο κ.Παπαδημούλης είπε αναλυτικά:
"Παρακολουθούμε τις προσεισμικές δονήσεις ενός μεγάλου big bang στην πολιτική ζωή. Η έξοδος από τα μνημόνια και η συμφωνία των Πρεσπών επιταχύνουν τις ανακατατάξεις και δημιουργούν έναν νέο διπολισμό. Όλες οι δυνάμεις που βρίσκονται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ συμπιέζονται. Η πρόβλεψή μου είναι ότι στις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο -και προσωπικά προτιμώ να γίνουν τον Οκτώβριο- το άθροισμα των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα ξεπεράσει το 70%. Ο υπό διαμόρφωση προοδευτικός πόλος απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο και προσεκτικά βήματα και σεβασμό προς όλους όσοι μπορούν να ενταχθούν σε ένα προοδευτικό μέτωπο, όχι να ενταχθούν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σκοπεύουμε να μετατρέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό-ιδεολογικό σούπερμάρκετ αλλά σε κορμό μιας προοδευτικής συμμαχίας. Δεν θέλουμε να καταπιούμε τους πάντες".
Θα είχαν εκτελέσει τον Θεοχαρόπουλο στην Καισαριανή;
Και πρόσθεσε με νόημα: "Παρακολουθούμε την κρίση στο ΚΙΝΑΛ γιατί η αντιδεξιά συνείδηση της βάσης δεν μπορεί να αντέξει την προσκόλληση στη ΝΔ που έχει επιλέξει η κα Γεννηματά και την οποία προωθεί πολλές φορές με αυταρχισμό. Όταν δεν βρήκε μια λέξη να πει για τα τάγματα εφόδου που πήγαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, τότε πολύς κόσμος αισθάνεται προδομένος. Η κα Γεννηματά είπε για ψήφο κατά συνείδηση στις Πρέσπες και μετά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο. Δηλαδή τι θα έκανε αν δεν είχε πει κατά συνείδηση; Θα τον είχε εκτελέσει στην Καισαριανή; Αν ξεκολλήσουν από τη σύμπλευση με τη Δεξιά και ξαναθυμηθούν τις προοδευτικές τους παραδόσεις, εάν εγκαταλείψουν τη γραμμή κανένας διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα μπορούσε να ανοίξει ένας διάλογος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να είναι το πρώτο κόμμα ώστε να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Το ΚΙΝΑΛ θα κινδυνεύσει ακόμη και να μη μπει στη Βουλή αν συνεχίσουν έτσι. Θεωρώ θετικό ότι οι τρεις από τους πέντε βουλευτές του Ποταμιού καθώς και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσουν ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά αν δεν υπήρχε ο Δανέλλης να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν θα συζητούσαμε τώρα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Θέλουμε διάλογο φυσικά και με το Ποτάμι και με τον κ. Θεοχαρόπουλο και τη ΔΗΜΑΡ, εμείς θέλουμε στη θέση ενός εμφυλιοπολεμικού διχασμού έναν διάλογο και με τη ΝΔ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και της συνταγματικής αναθεώρησης του συντάγματος. Δεν έχω υπόψιν μου κανένα ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να χρησιμοποίησε όρους όπως Τσολάκογλου και γερμανοτσολιάδες. Όλοι πρέπει να διδαχθούμε από όσα συνέβησαν στη διάρκεια της κρίσης. Αν μιλήσει για τις Πρέσπες ο κ. Καραμανλής, το καλώ να μιλήσει και για το έλλειμμα που παρέδωσε. Ο πρωθυπουργός θα δώσει και μέσα από τον ανασχηματισμό το σήμα που εξέπεμψε με την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής για μια πλατιά προοδευτική συμμαχία. Τα ψηφοδέλτια που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλαμβάνουν μεγάλα ανοίγματα προς ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο. Ο κ. Καμμένος αδικεί τον εαυτό του με τον τρόπο που χειρίζεται πράγματα".πηγή
Σχετικές ετικέτες:Δημήτρης ΠαπαδημούληςΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά άρθρα