Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μη χύνετε κροκοδείλια δάκρυα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μη χύνετε κροκοδείλια δάκρυα

19:43 | 13/2/19

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε σε μίνι εκδοχή την πρόταση του να ψηφίσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί προς αναθεώρηση άρθρα. Δήλωσε ότι η ΝΔ συμφωνεί ως προς την κατεύθυνση αλλαγής του 32 για τον τρόπο εκλογής Πρόεδρου Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι εμπλέκει τον Παυλόπουλο σε κομματικά παιχνίδια

Το γάντι πίσω στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πέταξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση και επιχειρώντας ρελάνς στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσηςεπανέφερε σε μίνι εκδοχή την πρόταση του να ψηφίσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί τα προς αναθεώρηση άρθρα που το καθένα προτείνει: Κάλεσε ειδικότερα τον κ.Τσίπρα ή έστω όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν, να ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ και του άρθρου 24 για την προστασία του περιβάλλοντος και τον ορισμό του δάσους. Και υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι θα ψηφίσει δύο οποιαδήποτε άρθρα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και εάν με αυτά δε συμφωνεί η ΝΔ.

Με τον τρόπο αυτό ο κ.Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι ο κ.Τσίπρας φοβάται το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ενώ εκείνος είναι σίγουρος για τη νίκη και δη την αυτοδυναμία της ΝΔ. Επέμεινε εξάλλου ότι δε νοείται η προτείνουσα Βουλή να καθορίζει την κατεύθυνση ή το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων, τις οποίες διεμήνυσε ότι θα επιλέξει η επόμενη Βουλή.

Δήλωσε ότι η ΝΔ συμφωνεί ως προς την κατεύθυνση αλλαγής του 32 για τον τρόπο εκλογής Πρόεδρου Δημοκρατίας, αλλά όχι ως προς το περιεχόμενο και ότι προτείνει την εκλογή με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι άμεση εκλογή από το λαό. Δεν απάντησε ευθέως στα υπονοούμενα του κ.Τσίπρα περί συναλλαγής της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ για να εκλέξουν Πρόεδρο προερχόμενο από το δεύτερο (υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε φωτογραφίσει ως επιλογές Βενιζέλο ή Σημίτη) αλλά κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι εμπλέκει το σημερινό Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο σε κομματικά παιχνίδια, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν μπαίνει στη συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επέμενε δε στην κατηγορία για κυβέρνηση μειοψηφίας με ευκαιριακή πλειοψηφία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουμε “κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές τριγύριζα”.



Βίκυ Σαμαρά

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών