Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η διαμόρφωση της προοδευτικής πλειοψηφίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η διαμόρφωση της προοδευτικής πλειοψηφίας

09:46 | 26/2/19

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ που θα συζητήσει την πορεία προς τις ευρωεκλογές - Στο τραπέζι και τα ονόματα της Έλενας Κουντουρά, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και του Σπύρου Δανέλλη - Μεγάλη διεύρυνση στο ευρωψηφοδέλτιο

«Η διαμόρφωση της προοδευτικής πλειοψηφίας αποτελεί στρατηγική επιλογή μας» πρόκειται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του σήμερα το μεσημέρι, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την Κυριακή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν θετική την πρώτη εμφάνιση της «Γέφυρας», καθώς και τις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι ευρωσοσιαλιστές στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου, όπου χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Αλέξης Τσίπρας. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση η Χαριλάου Τρικούπη έχει θέσει απαγορευτικό συμμετοχής στα στελέχη της και κινδυνεύει να μείνει περιχαρακωμένη, καθώς θα συμμετάσχουν τόσο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την ΔΗΜΑΡ, όσο και ο Μίλτος Κύρκος από το Ποτάμι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της ΚΠΕ θα συζητήσει και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.

Στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται ευρύτατο άνοιγμα καθώς θα υπάρξουν τουλάχιστον δέκα στελέχη από το χώρο της κεντροαριστεράς και δέκα από μαζικούς χώρους που θα σηματοδοτούν τη διεύρυνση.

Πέραν των νυν ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος έχει ήδη χριστεί από τον πρωθυπουργό ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ συζητήσεις έχουν γίνει με τους πρώην υπουργούς Γιάννη Μουζάλα και Λυδία Κονιόρδου.

Στο τραπέζι, επιπλέον, έχουν πέσει τα ονόματα της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Δανέλλη, ενώ κάποιοι θα ήθελαν στο ευρωψηφοδέλτιο την Λούκα Κατσέλη, τη Μαριλένα Κοππά , αλλά και τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις που γίνονται βρίσκεται αρκετά υψηλά. Οι ίδιοι θα ήθελαν στο ευρωψηφοδέλτιο και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο εκτιμώντας ότι έχει μεγάλες πιθανότητες εκλογής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκλέξει έξι τουλάχιστον ευρωβουλευτές.

Βασίλης Σκουρής

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών