Βολουδάκης: Μη συγχέουμε συγχωνεύσεις με απολύσεις – μοντέλο για το μέλλον (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βολουδάκης: Μη συγχέουμε συγχωνεύσεις με απολύσεις – μοντέλο για το μέλλον (video)

12:29 | 3/10/12


Το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών αποτελεί οδηγό για το μέλλον και πρότυπο για τη συνέχεια, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το παρελθόν, αποφεύγοντας τις μεγαλεπήβολες υποσχέσεις και εστιάζοντας την προσοχή της στη δημιουργία ενός μοντέλου για το μέλλον.

Παράλληλα, ο κ. Βολουδάκης σημείωσε πως το σχεδιαζόμενο δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων θα αφορά περισσότερους φορείς στους οποίους απασχολούνται περίπου 20.000 εργαζόμενοι.

Παρά ταύτα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να συγχέονται οι 20.000 εργαζόμενοι που είναι διορισμένοι στους υπό συγχώνευση ή υπό κατάργηση οργανισμούς με τους 15.000 δημοσίους υπαλλήλους των οποίων την απόλυση φέρεται να έχει απαιτήσει η τρόικα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθεια προκείμενου οι αποφάσεις της να έχουν «τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για τους λιγότερους δυνατό ανθρώπους».



Πηγή: skai.gr



Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών