Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο

20:52 | 29/11/12

Καταψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο. «ΟΧΙ» ψήφισαν 167 βουλευτές, «ΝΑΙ» 119 και 14 ήταν απόντες.

Υψηλοί τόνοι

Αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο. Μικρή ένταση προκλήθηκε και στην αρχή της συνεδρίασης όταν το προεδρείο απέρριψε το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να συζητηθεί παράλληλα και η δική τους πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς δεν συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό των υπογραφών.

«Θεωρούμε χρέος μας να αναζητήσουμε πώς μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «πρέπει να αναζητηθούν εκείνες οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης». Απευθυνόμενος μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά πως «οι πρώτοι που θα έπρεπε να ζητάτε εξεταστική, είστε εσείς: Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν αντέχετε, δεν έχετε το σθένος να υπερασπισθείτε τις δικές σας επιλογές. Να μας απαντήσει ο Παπακωνσταντίνου για την εκτίναξη του ελλείμματος».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση «αποτελεί ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τα συμφέροντα των heads funds, των τραπεζιτών που έχουν ενοχληθεί βαθύτατα από το PSI και στοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά». Χαρακτήρισε μάλιστα την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «τσαμπουκάδες προς στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι αρνήθηκε να υπογράψει τη δική μας», ανέφερε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί το σκάνδαλο ασχέτως ποιος το ζητά.

Την καταψήφιση προανήγγειλαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Θα υπερψηφίσουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή.

«Ναι» στην πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για το πως μπήκε η χώρα στο μνημόνιο είπε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις. «Θα ψηφίσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον εξής λόγο: υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της εξεταστικής επιτροπής, π.χ. το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων. Να πω όμως στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι γελοιοποιεί κυριολεκτικά το ρόλο και την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής με το συνολικότερο θέμα που θέτει. Γελοιοποιείται η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν γίνεται αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών