Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ

16:52 | 29/11/12

Αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο. Μικρή ένταση προκλήθηκε και στην αρχή της συνεδρίασης όταν το προεδρείο απέρριψε το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να συζητηθεί παράλληλα και η δική τους πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς δεν συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό των υπογραφών.

Την καταψήφιση της πρότασης προανήγγειλαν από τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος τη χαρακτήρισε «δημαγωγική και ανιστόρητη», ενώ από τη ΔΗΜΑΡ ο Νίκος Τσούκαλης τόνισε ότι το κοινοβούλιο «πρέπει να τοποθετηθεί επί του φακέλου Ρουμελιώτη που απέστειλε η εισαγγελία στη Βουλή».

«Συρραφή απόψεων νομικιστών και αντικαπιταλιστών» χαρακτήρησε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, και του ΚΚΕ.

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι αρνήθηκε να υπογράψει τη δική μας», ανέφερε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί το σκάνδαλο ασχέτως ποιος το ζητά.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ επισήμανε πάντως πως δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία διερεύνησης των υποθέσεων.

Εταιρική σχέση προσέδωσε στα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Δραγάσακης, καθώς όπως είπε, «προσπαθούν να κουκούλωσαν τα στοιχεία και τα γεγονότα για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών