ΣΥΡΙΖΑ: Κορύφωση βαρβαρότητας τα νέα «φορομπηχτικά, μνημονιακά» μέτρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Κορύφωση βαρβαρότητας τα νέα «φορομπηχτικά, μνημονιακά» μέτρα

19:18 | 30/11/12

Κορύφωση της «βαρβαρότητας» που πηγάζει από την «ακραία νεοφιλελεύθερη» πολιτική η οποία ακολουθείται από την κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα «φορομπηχτικά, μνημονιακά» μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά, η μείωση των φορολογικών κλιμακίων, η φορολόγηση με 26% των ‘μικρών’ ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ και η υπέρμετρη επιβάρυνση των μικρών επιχειρήσεων, των μικροϊδιοκτητών ακινήτων και των αγροτών συνθέτουν το ‘παζλ’ μιας πρωτοφανούς οικονομικής αγριότητας» συμπληρώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την παράλληλη ελάφρυνση των φορολογικών βαρών που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες εταιρείες και οι «έχοντες».

«Απέναντι σε αυτή την κοινωνικά βάρβαρη φορολογική πολιτική, που ως στόχο έχει την αναδιανομή του πλούτου, υπέρ των πολύ λίγων, είμαστε όχι μόνο αντίθετοι αλλά και αποφασισμένοι», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, η υπερψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αποτελεί μία εκ των προϋποθέσεων για τη συνέχιση παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών