Σαμαράς: Κάναμε αυτό που μας αναλογεί, σειρά της Ευρώπης και του ΔΝΤ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαμαράς: Κάναμε αυτό που μας αναλογεί, σειρά της Ευρώπης και του ΔΝΤ

06:14 | 23/11/12
Κάναμε στην Ελλάδα αυτό που μας αναλογεί, είναι η σειρά της Ευρώπης και του ΔΝΤ να κάνουν αυτό που αναλογεί σε αυτούς, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η συνοχή, η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη, είναι ζητήματα για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο για τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, προσθεσε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, φτάνοντας στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός δήλωσε «κάθε μέρα που περνάει χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αφήσει τις θυσίες των Ελλήνων να πάνε χαμένες.

Στο περιθώριο της Συνόδου, στην οποία η Ελλάδα είναι επισήμως εκτός ατζέντας, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παρών στη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ ήταν και ο κ. Στουρνάρας.

Εν τω μεταξύ, έως την Κυριακή θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της επί του ελληνικού ζητήματος η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών