15:30 | 21/11/12
Στην ένταξη όλων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ακόμα και εκείνων που εξαιρούνταν από την απόφαση, θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν άμεσα στην αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων.
Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης.
Σημειώνεται πως η προθεσμία αποστολής των στοιχείων των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας έληξε την περασμένη Δευτέρα.
Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ
Χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο αναφέρεται:
Η παράλειψη των Διευθύνσεων Διοικητικού – Προσωπικού δεν μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος ισχύει από τη δημοσίευσή του. Το ΥΔΜΗΔ, ως αρμόδιος φορέας, θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσεως σε διαθεσιμότητα (για τους υπαλλήλους των οποίων καταργήθηκαν οι θέσεις) για όλους τους φορείς που καταλαμβάνονται από τη ρύθμιση του νόμου.
Για τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες.
Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό.
Καθυστερεί δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου.
Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων.
Πηγή: skai.gr
Σχετικές ετικέτες:Ελλάδα
Σχετικά άρθρα