Τσίπρας: Ακύρωση μνημονίου και γενναίο κούρεμα χρέους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Ακύρωση μνημονίου και γενναίο κούρεμα χρέους

12:44 | 4/12/12
Aκύρωση μνημονίου και γενναίο κούρεμα χρέους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. «Ακύρωση του προγράμματος της ύφεσης και γενναία απομείωση του χρέους, προϋποθέτει η ανάκαμψη, όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο εδώ και καιρό, όταν ψηφίστηκε ένα μεσοπρόθεσμο και ένας προϋπολογισμός που καταδικάζει τη χώρα στην ύφεση».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε έντονη κριτική στη συγκυβέρνηση, αναφέροντας πως τα κόμματα που στη στηρίζουν κερδοσκοπούν πολιτικά με την επιστροφή στη δραχμή, «αποσταθεροποιώντας τη χώρα, αποτρέποντας τις ιδιωτικές επενδύσεις και τορπιλίζοντας την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης για να αποκαταστήσει τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. «Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Για την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση, αλλά και για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι Νέοι Φάκελοι ανοίγουν με την πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα απόψε στις 23.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών