Συρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις δυνάμεις του Άσαντ ανατολικά της Δαμασκού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις δυνάμεις του Άσαντ ανατολικά της Δαμασκού

17:52 | 14/1/13

Τουλάχιστον 26 νεκροί, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αναφέρονται σήμερα κατά το βομβαρδισμό από κυβερνητικές δυνάμεις περιοχών ανατολικά της Δαμασκού, δηλώνουν σύροι ακτιβιστές.

Η εκστρατεία με τη χρήση πολεμικών αεροσκαφών, πυραύλων και πυροβολικού είναι η πιο βαριά αφότου οι αντάρτες κατέλαβαν μια βάση ελικοπτέρων και πυραύλων κοντά στη Δαμασκό πριν από δύο μήνες στο δρόμο προς το κύριο διεθνές αεροδρόμιο, πλησιάζοντας αργά αλλά σταθερά πιο κοντά προς τη Δαμασκό, δήλωσαν οι πηγές.

Πλάνα βίντεο έδειξαν γυναίκες να κλαινε πάνω από διαμελισμένα πτώματα παιδιών διασκορπισμένων σε έναν αγρό στην Ανατολική Γούτα, κοντά σε αντιαεροπορική βάση στα όρια της πόλης Μουλέιχα, πέντε χιλιόμετρα ανατολικά της Δαμασκού.

Η Μουλέιχα είναι η τελευταία μεγάλη οχύρωση στην περιοχή ανατολικά της Δαμασκού που δεν έχει ακόμα πέσει στα χέρια των ανταρτών. Τα κύρια στρατεύματα και το προσωπικό ασφαλείας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που ανήκουν κυρίως στη μειονοτική σέχτα των Αλαουιτών, έχουν οχυρωθεί στην πρωτεύουσα.

«Ο Θεός είναι πιο μεγάλος από σένα, Μπασάρ», φαίνεται να δηλώνει ένας ακτιβιστής καθώς ένας νεαρός μεταφέρει τη σορό ενός παιδιού.

Πηγή: Reuters

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών