Σταϊκούρας: Απέσυρε διατάξεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σταϊκούρας: Απέσυρε διατάξεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις

21:59 | 14/1/13

Απέσυρε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διατάξεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του δανείου, από το νομοσχέδιο με τις απαιτούμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το οποίο εισήχθη προς ψήφιση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Όπως είπε έλαβε υπόψη του τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι οι διατάξεις αυτές θα εισαχθούν στο επόμενο νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί απόψε το βράδυ. Απο τη Βουλή έχουν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Νομοθέτημα, με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτική της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται απόψε και αποτελεί προαπαιτούμενο για τη λήψη της δόσης του Ιανουαρίου.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε, ότι το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις αναγκαίες για τη συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του μηχανισμού στήριξης και την εκταμίευση της δόσης του δανείου, συνολικά, 52,3 δισ. Από αυτά, όπως ανέφερε, εκταμιεύθηκαν τα 34,3 δισ., τα οποία αποτελούν την πρώτη ανάσα για τη χώρα έπειτα από ένα εξάμηνο, στη διάρκεια του οποίου είχε διακοπεί η χρηματοδότηση και οι συνθήκες έγιναν ιδιαίτερα πιεστικές.

Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα η αναφορά του πρώην υπουργού οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη ότι εξαντλείται το νομοθετικό έργο σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και για λόγους δημοκρατικής τάξης πρέπει να αφαιρεθούν διατάξεις που δεν είναι διεθνείς υποχρεώσεις.

Η δήλωση έγινε με αφορμή το ΦΕΚ 240 που αναφέρεται στην περιουσία του δημοσίου και της Τραπέζης της Ελλάδος όπου προβλέπεται ακόμα και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση που δεν εκπληρωθούν όροι του μνημονίου.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών