Δαμανάκη σε Παπούλια: Ανάγκη πρότασης για την ανάπτυξη της χώρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δαμανάκη σε Παπούλια: Ανάγκη πρότασης για την ανάπτυξη της χώρας

17:59 | 14/1/13

Συνάντηση Δαμανάκη - Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο

Την ανάγκη επίτευξης μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης ώστε να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί από τις πολιτικές δυνάμεις η πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας επισήμανε η Μαρία Δαμανάκη μετά τη συνάντησή της με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ελληνίδα επίτροπο Αλιείας στην ΕΕ βρέθηκαν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους της ΕΕ και το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, μετά την υιοθέτηση του νέου μνημονίου.

Η κ. Δαμανάκη ζήτησε επίσης από το πολιτικό σύστημα να βάλει φραγμό στη βία.


Η δήλωση της επιτρόπου:

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το μέλλον της Ελλάδας μέσα σ' αυτήν. Το κλίμα είναι καλύτερο, γιατί έχουμε αποφύγει τα χειρότερα. Τώρα όμως είναι η ώρα της Ελλάδας. Οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να εκπονήσουν και να θέσουν σε εφαρμογή την πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας, για μια σοβαρή δημόσια διοίκηση, για τη φορολογική αποτελεσματικότητα, για το τραπεζικό σύστημα. Αυτά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα περιμένουμε από τους δανειστές μας. Για να γίνουν πραγματικότητα, χρειαζόμαστε χρόνο και ηρεμία. Χρειαζόμαστε τη συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων, στο βαθμό που τους αναλογεί. Ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης. Πιστεύω ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να βάλει φραγμό στη βία και να εξασφαλίσει συνθήκες ομαλού και γόνιμου πολιτικού διαλόγου».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών