Εξήντα χιλιάδες ευρώ από δασκάλους για υποσιτιζόμενους μαθητές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εξήντα χιλιάδες ευρώ από δασκάλους για υποσιτιζόμενους μαθητές

20:26 | 24/1/13
Το ποσό των 60.000 ευρώ συγκέντρωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με το οποίο θα καλύψουν σε καθημερινή βάση, από σήμερα και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, το κολατσιό όλων των μαθητών συγκεκριμένων σχολείων, που προτάθηκαν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης.

Η συμβολική αυτή πράξη στήριξης των μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού, δεν έχει στόχο την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών, αλλά την ανάδειξή του και την ευαισθητοποίηση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του.

Οι δύο Ομοσπονδίες με το ποσό των 60.000€ θα καλύψουν το σύνολο των μαθητών στα 5 επιλεγμένα σχολεία, δηλαδή σε περίπου 800 μαθητές, σε περιοχές που μαστίζονται από την ανεργία. Τα σχολεία βρίσκονται: στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μενιδίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Επίσης θα ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις, ανάλογου περιεχομένου, που ήδη είναι σε εξέλιξη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α΄ Αθήνας.

Η υλοποίηση των δράσεων ξεκίνησε την εβδομάδα από 14-18 Ιανουαρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του διδακτικού έτους, τον Ιούνιο του 2013.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών