Παπαδημούλης: Ανθρωπιστική κρίση - Βορίδης: Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παπαδημούλης: Ανθρωπιστική κρίση - Βορίδης: Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι

13:44 | 7/2/13
Για ανθρωπιστική κρίση στην χώρα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τις χθεσινές ουρές στην πλατεία Βάθη την Τετάρτη για διανομή οπωροκηπευτικών από παραγωγούς. 

Ο κ. Παπαδημούλης δεσμεύτηκε ότι όταν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τους κατώτατους μισθούς και την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων,

Τόνισε ότι η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώθηκε κατά 50% ενώ υπάρχει ακρίβεια. «Πρέπει να αξιοποιηθεί η ομολογία του λάθους (του ΔΝΤ). Να σπάσουν τα καρτέλ και να αντληθούν φόροι από την άμεση φορολογία τα έσοδα από αμέσους φόρους που υπολειπόμαστε κατά 4% κατά μέσο όρο της ευρωζώνης σύμφωνα με την Eurostat» ανέφερε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης από την πλευρά του δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Εκτίμησε δε, ότι εντός του έτους θα διαμορφωθεί ένα νέο οικονομικό περιβάλλον μετά το πρώτο εξάμηνο και ιδίως μετά τους πρώτους 9 μήνες του 2013. «Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι στα ακίνητα, ο έκτακτος φόρος καταργείται, μπαίνει ένας νέος φόρος στα ακίνητα που θα είναι πολύ χαμηλότερος -κατά 50%- για αυτούς που πλήρωναν ΦΑΠ και το έκτακτο τέλος» επισήμανε ο κ. Βορίδης.

Το στέλεχος της Δημοκρατική Αριστερά Δημήτρης Χατζησωκράτης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ έσωσε τη χώρα με την επιλογή της να συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνηση. Πρόσθεσε όμως, ότι η χώρα σώθηκε κάτω από μια μεγάλη πίεση των χαμηλών εισοδηματικά στρωμάτων. Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές όπως το 23% του φόρου στην εστίαση. Σημείωσε δε, ότι μέχρι στιγμής έγιναν επιτυχείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών