Σύνοδος Κορυφής: Θα καταλήξουν στον προϋπολογισμό; | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σύνοδος Κορυφής: Θα καταλήξουν στον προϋπολογισμό;

17:28 | 7/2/13
«Οι ηγέτες της Ε.Ε. είναι ακόμα διχασμένοι για τον 7ετή προϋπολογισμό», δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η κ. Μέρκελ δήλωσε αποφασισμένη για την επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για τη Γερμανία, μπορώ να πω πως θα κάνουμε τα πάντα ώστε να υπάρξει συμφωνία καθώς λόγω της υψηλής ανεργίας είναι μεγάλης σημασίας το να έχουμε την ικανότητα να σχεδιάζουμε».

Κατά την άφιξή του επίσης στη Σύνοδο, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, είπε πως η Γαλλία δεν θα συμφωνήσει στον πολυετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης «με οποιοδήποτε κόστος», εάν η ενδεχόμενη συμφωνία αποδυναμώνει την αγροτική πολιτική ή πλήττει την ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, κονδύλια μεγαλύτερα των 14ων δισεκατομμυρίων ευρώ θα διεκδικήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα WALL STREET JOURNAL.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος θεωρείται από τις πιο δύσκολες ευρω-διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να αναζητήσουν κοινό έδαφος για τον προϋπολογισμό και την ανεργία. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών