Καθορίζουν τη στάση τους οι αγρότες – Τσαυτάρης: Τα μέτρα κινούνται εντός πλαισίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Καθορίζουν τη στάση τους οι αγρότες – Τσαυτάρης: Τα μέτρα κινούνται εντός πλαισίου

17:08 | 7/2/13
Την περαιτερω στάση τους καθορίζουν εντός της ημέρας ή αύριο οι αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την κυβέρνηση. 

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης επισήμανε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κινούνται αναγκαστικά εντός του σφικτού δημοσιονομικού πλαισίου.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αγρότες θα τα αντιμετωπίσουν με θετικό τρόπο.

Ο υπουργός εξήγησε ότι τα 30 εκατομμύρια ευρώ της αυξημένης επιστροφής τους ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θα προέλθουν από τα αδιάθετα ποσά, εφόσον προκύψουν, του επιδόματος θέρμανσης των ευπαθών ομάδων.

Παράλληλα η αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ θα προέλθει από το «κόψιμο» 37.000 αγροτών που λάμβαναν επί χρόνια παρατύπως επιστροφές ΦΠΑ, χωρίς να τις δικαιούνται.

Ωστόσο, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας χαρακτήρισαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση «ψίχουλα» και «εμπαιγμό», σε δηλώσεις που έκαναν το μεσημέρι, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προς αποτίμηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Όπως σχολίασαν, τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ. Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

Κάλεσαν δε για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μία το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Παράλληλα, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η Zootechnia.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών