Πως θα κάνετε αυτασφάλιση στο ΙΚΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πως θα κάνετε αυτασφάλιση στο ΙΚΑ

04:27 | 28/4/13
Διευκρινίσεις για όσους ασφαλισμένους, που πρωτοασφαλίστηκαν μέχρι 31.1.21992 και επιθυμούν να κάνουν αυτασφάλιση (προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης) δίνει εγκύκλιος του ΙΚΑ.

Ειδικότερα αφορά τους ασφαλισμένους των ειδικών ταμείων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ ενώ δίνονται και διευκρινίσεις για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων.

Επίσης δίνονται πληροφορίες για το ποια πλέον υποκαταστήματα των ταμείων είναι υπεύθυνα να διεκπεραιώνουν περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις, αρμοδιότητα διεκπεραίωσης έχουν τα Τοπικά Υποκαταστήματα Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. τόπου κατοικίας των ενδιαφερομένων αιτούντων, αναφέρει το euro2day.gr.

Κατ’ εξαίρεση αρμοδιότητα διεκπεραίωσης αιτημάτων συνέχισης προαιρετικά της ασφάλισης στους Εντασσόμενους Κλάδους Κύριας και Επικουρικής Σύνταξης του τ. Τ.Σ.Ε.Α.Π.Γ.Σ.Ο εξακολουθεί να έχει το Τοπικό Υποκατάστημα Ασφαλισμένων του Εντασσόμενου Κλάδου Τ.Σ.Ε.Α.Π.Γ.Σ.Ο..

Υπενθυμίζεται ότι το προαναφερθέν τέως Ταμείο, είναι το μόνο στο καταστατικό του οποίου προβλεπόταν η συνέχιση προαιρετικά της ασφάλισης στους Κλάδους Κύριας και Επικουρικής Σύνταξης αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6, άρθρου 13 του καταστατικού του.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών