Η Πιονγιάνγκ έχει την ικανότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σεβαλλιστικό πύραυλο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η Πιονγιάνγκ έχει την ικανότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σεβαλλιστικό πύραυλο

13:24 | 12/4/13
Ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε σήμερα, πως αμερικανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να είναι σε θέση να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε έναν βαλλιστικό πύραυλο.

Οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας είναι ότι η Πιονγιάνγκ, η οποία έχει πραγματοποιήσει τρεις πυρηνικές δοκιμές, δεν βρίσκεται προς το παρόν σε ένα στάδιο σμίκρυνσης αυτών των πυρηνικών όπλων που θα επέτρεπε την τοποθέτηση τους σε έναν πύραυλο, αναφέρει το defencenet.gr.

Όμως, σήμερα, κατά τη διάρκεια ακρόασης του υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Μάρτιν Ντέμσεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Κολοράντο Ντάγκ Λάμπορν, παρουσίασε μια έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών ( DIA), στην οποία αναφέρεται το αντίθετο.

"Η DIA εκτιμά με μια μετριοπαθή βεβαιότητα ότι η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά όπλα που μπορούν να τοποθετηθούν σε βαλλιστικούς πυραύλους.

Ωστόσο, η αξιοπιστία τους θα είναι χαμηλή", είπε ο βουλευτής, επικαλούμενος την έκθεση αυτή που "ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα".

Η μελέτη αυτή έχει διαβαθμιστεί, όχι όμως και τα συμπεράσματά της αν και δεν έχουν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, υποστήριξε.

"Δεν την έχω δει και όπως λέτε, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, οπότε δεν θέλω να την σχολιάσω", δήλωσε ο στρατηγός Ντέμσεϊ, ο οποίος ερωτήθηκε από ένα βουλευτή σχετικά με την έκθεση αυτή.

Όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, η DIA και το Πεντάγωνο, δεν θέλησαν να απαντήσουν αμέσως.

Ερωτηθείς για τις βαλλιστικές ικανότητες της Βόρειας Κορέας ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσάκ Χέιγκελ υποστήριξε από την πλευρά του ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει την ικανότητα να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών