Φάρμακα στην Ελλάδα από ομογενείς στη Γερμανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Φάρμακα στην Ελλάδα από ομογενείς στη Γερμανία

13:26 | 12/4/13
Αλυσίδα ανθρωπιάς κατά της κρίσης

Την έμπρακτη συμπαράστασή τους στην πατρίδα, που δοκιμάζεται από την κρίση, δείχνουν συχνά οι Έλληνες ομογενείς.

Σε αυτή την αλυσίδα ανθρωπιάς έρχεται να προστεθεί και η κινητοποίηση των Ελλήνων ομογενών στην πόλη Σόλινγκεν, στη Ρηνανία - Βεστφαλία της Γερμανίας, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα για το νοσοκομείο Καρπενησίου και το κοινωνικό ιατρείο της μητρόπολης Μυτιλήνης. Επίσης, ενισχύθηκε η προσπάθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας να μαζέψει φάρμακα για το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Την όλη προσπάθεια συντόνισαν η ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία, η κοινότητα, οι ελληνικής καταγωγής εστιάτορες και άλλοι ομογενειακοί φορείς, με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου Σόλινγκεν Ιωάννας Ζαχαράκη.

Όπως επεσήμανε η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, την προσπάθεια συνέδραμαν γερμανικά νοσοκομεία, φαρμακεία, Γερμανοί και ΄Έλληνες γιατροί καθώς και γερμανικοί επιχειρηματικοί σύνδεσμοι.

Με καταγωγή από τη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας, η κ. Ζαχαράκη, η οποία δραστηριοποιείται στα κοινά από το 1999 και μένει 31 χρόνια στη Γερμανία, μίλησε για την ανάγκη καλής προετοιμασίας του εγχειρήματος της μετανάστευσης.

Όπως τόνισε, πολλοί Έλληνες, οι οποίοι μεταναστεύουν στην περιοχή, δεν καταφέρνουν να βρουν εργασία. «Αναγκαζόμαστε να αναλάβουμε τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια, όπως και άλλοι ομογενείς, δέχεται κάθε μέρα δεκάδες τηλεφωνήματα και e-mails, από Έλληνες που θέλουν να εργαστούν στη Γερμανία. «Ανειδίκευτος και χωρίς γνώση της γλώσσας δεν βρίσκεις εργασία. Μόνο στα ελληνικά εστιατόρια και αυτά ποιους θα πρωτοπάρουνε;» αναρωτήθηκε.

Περισσότερες ευκαιρίες έχουν οι πτυχιούχοι και το ειδικευμένο προσωπικό, όπως γιατροί, μηχανικοί, νοσοκόμοι και φροντιστές ηλικιωμένων καθώς και νηπιαγωγοί. Πρέπει να σημειωθεί ότι για αυτούς τους κλάδους υπάρχουν και επιδοτούμενα τμήματα γερμανικής γλώσσας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Γερμανία.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών