Ανταρσία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε νομοσχέδιο για τις λαϊκές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανταρσία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε νομοσχέδιο για τις λαϊκές

20:00 | 16/5/13

Μικρή ανταρσία από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, οι οποίοι καταψήφισαν δύο άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης με διατάξεις για τις λαϊκές αγορές και την επιτάχυνση διαδικασιών του ΕΣΠΑ...

Στην πρώτη περίπτωση, είχαν ζητήσει συγκεκριμένες τροποποιήσεις που δεν έγιναν, στην δεύτερη επικαλέστηκαν έλλειψη ενημέρωσης.

Παρά τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά ότι ο επικεφαλής του Οργανισμού που εκδίδει τις άδειες λαϊκών αγορών δεν διορίζεται από τον υπουργό, το ΠΑΣΟΚ δεν πείστηκε και καταψήφισε το σχετικό άρθρο (42) του νομοσχεδίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέμεινε να ορίζεται ρητά πως ο διορισμός πρέπει να γίνεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο - δεδομένου ότι η αρμοδιότητα άσκησης εποπτείας των λαϊκών περνά πια στην Περιφέρεια.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτήρη ανέφερε ότι καταψηφίζει την διάταξη.

Ο κ. Σκορδάς, στην ομιλία του, επισήμανε ως πολύ σημαντικές τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεδομένου ότι από την υλοποίησή τους επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ για το Δημόσιο.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης προανήγγειλε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα κατατεθούν ρυθμίσεις για την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί μητρώου εργοληπτικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε και τη ρύθμιση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ -η οποία κατατέθηκε ως τροπολογία- με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε την κατάθεσή της.

«Η τροπολογία που καταψηφίστηκε αφορά διαδικασίες επιτάχυνσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα να ανέβει στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και πρόσθεσαν: «Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών