Ρομποτικό μαχητικό επιλέγει και πλήττει στόχους χωρίς παρέμβαση ανθρώπου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ρομποτικό μαχητικό επιλέγει και πλήττει στόχους χωρίς παρέμβαση ανθρώπου

20:01 | 16/5/13
Το ναυτικό των ΗΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη απονήωση μη επανδρωμένου μαχητικού από το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους, γράφοντας Ιστορία στην παγκόσμια αμυντική βιομηχανία...

Το πρωτότυπο του X-47B, με σχήμα ανάλογο των «στελθ» βομβαρδιστικών των ΗΠΑ, πραγματοποίησε την Τρίτη σειρά από προγραμματισμένες μανούβρες, μετά την απονήωση, στα ανοιχτά της Βιτζίνια. Στη συνέχεια, προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο του Μέριλαντ, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Ο ρόλος του στην αλλαγή των ισορροπιών στην παγκόσμια σκακιέρα είναι κάθε άλλο παρά αμελητέος. Τα τελευταία χρόνια, χώρες όπως η Κίνα και το Ιράν, διαθέτουν ιδιαίτερα ικανά πυραυλικά συστήματα εδάφους - θαλάσσης μέσου βεληνεκούς. Ετσι, τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ δεν μπορούν να πλησιάσουν αρκετά ώστε τα συνηθισμένα αεροσκάφη να έχουν αρκετά καύσιμα για να επιχειρήσουν, σε μία υποθετική σύρραξη.

Τα «στελθ» χαρακτηριστικά και η σχεδόν διπλάσια εμβέλεια δράσης του X-47B και των μελλοντικών εκδόσεών του έρχονται να «απαντήσουν» στο πρόβλημα για την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά στοιχεία για το μη επανδρωμένο μαχητικό κάνοντας κλικ στο σχετικό γράφημα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών