«Έσπασαν» καφενείο για να… εκδικηθούν τη Χρυσή Αυγή (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Έσπασαν» καφενείο για να… εκδικηθούν τη Χρυσή Αυγή (video)

19:31 | 20/5/13
Στο στόχαστρο αντεξουσιαστών μπήκε το καφενείο στην οδό Πιπίνου όπου είχε γυριστεί μέρος του ντοκιμαντέρ του βρετανικού καναλιού, Chanel 4, για τη δράση της Χρυσής Αυγής...

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α' Αθηνών, Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, περί μετατροπής των μεταναστών σε σαπούνια και λαμπατέρ, που έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας αποτροπιασμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση σε γνωστό αντεξουσιαστικό διαδικτυακό τόπο «στις 16/05 ομάδα συντρόφων έσπασε την πρόσοψη καφενείου... ως ελάχιστη πράξη επίθεσης και αλληλεγγύης».

Οι αντεξουσιαστές προειδοποιούν πως θα υπάρξουν ανάλογες επιθέσεις κατά υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πως όποιος φιλοξενεί, ανέχεται και συνεργάζεται με τέτοιου τύπου καθάρματα, να είναι έτοιμος για το κόστος των επιλογών του», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σοκαρισμένοι, είχαν δηλώσει και οι ίδιοι οι κινηματογραφιστές, οι οποίοι πέρασαν έναν μήνα κοντά σε μέλη και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, και κατέγραψαν τις εικόνες που θα δείτε.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο Channel 4: «Ήμουν τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι αυτοί οι χρυσαυγίτες ήταν περήφανοι για την έκθεσή τους και την έκφραση των ακραίων ιδεών τους. Σοκαρίστηκα από το μίσος τους και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες στις αθηναϊκές πλατείες.»



Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά προβλήθηκε από βρετανικό κανάλι, την Τρίτη 5 Μαρτίου.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών