«Σπαραγμός» για τα χαμένα λεφτά στην Ιπποκράτους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Σπαραγμός» για τα χαμένα λεφτά στην Ιπποκράτους

17:32 | 2/5/13
Το... τετέλεσται στις σχέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου γράφεται μέρα με τη μέρα, με φόντο ένα ΠΑΣΟΚ που εκλογικά αλλά και δημοσκοπικά τείνει να εξαφανιστεί.

Οι διαρροές που γίνονταν για μέρες για τα άδεια ταμεία, για τη «μαύρη τρύπα» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και το... κερασάκι με τα ταξίδια χλιδής που φέρεται να έκανε, σύμφωνα με δημοσιεύματα και συνεργάτες του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνουν πιο κοντά τη ρήξη σε ένα -έτσι κι αλλιώς- αταίριαστο πολιτικό ζευγάρι.

Η ρήξη είναι τέτοια που, ακόμη και μετά τη συνάντηση των δύο τη Μεγάλη Τετάρτη, διάρκειας περίπου πενήντα λεπτών, όχι μόνο δεν έπεσαν οι τόνοι αλλά ανέβηκαν περισσότερο και ξεκίνησε «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο ανδρών εξελίχθηκε σε άγριο καβγά, καθώς ο κ. Παπανδρέου θεωρούσε ότι μια ομάδα γύρω από τον Βενιζέλο θέλει να τον εξοντώσει και ηθικά, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι μια ομάδα παπανδρεϊκών συνεχίζει να τον υπονομεύει.

Βέβαια, καμία από τις δύο πλευρές δεν έδωσε χαρτιά... για την ταμπακιέρα. Η Ιπποκράτους παραπέμπει στο πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται μετά τις εορτές του Πάσχα, ενώ ο κ. Παπανδρέου διαψεύδει όσα διαρρέουν και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, χωρίς και εκείνος να δίνει στη δημοσιότητα τα παραστατικά των ταξιδιών του.

Χαρακτηριστικό του κλίματος της συνάντησης είναι το ότι, όταν ο κ. Ευ. Βενιζέλος επεχείρησε να παραδώσει φάκελο στον Γ. Παπανδρέου με όλα τα στοιχεία της περιόδου 2004-2011, ώστε να δει πού λείπουν τα παραστατικά, ο πρώην πρόεδρος εξοργίστηκε και αρνήθηκε να τον παραλάβει.

«Αυτό είναι υποτιμητικό. Αφορά τους χειριστές των οικονομικών, όχι έναν πρόεδρο του κόμματος. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει» φέρεται να ήταν η αντίδρασή του.

«Ο Καρχιμάκης με υπονομεύει. Δεν θα έκανε τίποτα, αν δεν τον άφηνες εσύ. Να τον μαζέψεις» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ο Ευ. Βενιζέλος, που από το προηγούμενο διάστημα του συνεδρίου είναι πεπεισμένος ότι οι παπανδρεϊκοί τον υπονομεύουν. «Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να εκφράζεται. Αλλοι έχουν αναφορά στον Γιώργο ή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ όμως δεν είμαι από πίσω» φέρεται να απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επέμενε:

«Είναι αθλιότητες οι διαρροές. Δεν έπρεπε να τις επιτρέψεις». «Μόνο με διαφάνεια μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» επέμενε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην αναφορά Παπανδρέου ότι το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200.000 ευρώ, αλλά 20.000 ευρώ φέρεται να απάντησε: «Εγώ δεν είμαι ταξιδιωτικό γραφείο, εδώ είναι ο φάκελος που τα έχει όλα».

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε να συνεργαστούν στον ελεγχο των οικονομικών του κόμματος, τον οποίο πραγματοποιούν έξι εταιρίες, τόσο ο κ. Αθανασάκης όσο και ο κ. Σπυρόπουλος.

Ολα ξεκίνησαν όταν στην άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ, που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, φαινόταν ότι ο Βενιζέλος «θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση λόγω απουσίας του Γ. Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό» και πρόσθετε: «Θα ζητηθεί από τα πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς αναμειχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών».

Αμέσως μετά ακολούθησε οργισμένη ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου, στην οποία τονιζόταν ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Παράλληλα αναφερόταν σε απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη.

Στη συνέχεια ανταπάντησε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και το... πινγκ πονγκ συνεχίστηκε μέχρι που χθες το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα...

Πηγή: dimokratianews.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών