Θρίλερ με τρίτο άτομο στο φόνο της αστρολόγου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Θρίλερ με τρίτο άτομο στο φόνο της αστρολόγου

17:23 | 2/5/13
Τραγικό τέλος επιφύλασσε στην 55χρονη πασίγνωστη τηλεοπτική αστρολόγο της Κηφισιάς η τελευταία βόλτα με το αυτοκίνητό της έξω από το σπίτι του φίλου της.

Το ξημέρωμα της Μεγάλης Τρίτης οι κακοί «οιωνοί» που είχε προβλέψει στο προσωπικό της ιστολόγιο για τις μέρες της απριλιανής έκλειψης της Σελήνης έγιναν θάνατος και αίμα. Η Αστυνομία στη δικογραφία που έχει σχηματίσει θεωρεί ότι ο 43χρονος εγγονός παλιού βουλευτή της ΕΡΕ πάτησε γκάζι και σκότωσε την άτυχη γυναίκα στο νέο έγκλημα πάθους που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Ωρα 3 το ξημέρωμα της 30ής Απριλίου· του κατά γενική παραδοχή πιο «ματωμένου Απρίλη» των τελευταίων ετών. Η 55χρονη Αναστασία Λιβανίου (Νατάσα Λιβάνη, όπως την ήξεραν οι φίλοι και οι συνάδελφοί της) προθυμοποιείται να συνοδεύσει τον 43χρονο Πολυζώη Οικονομίδη στο σπίτι του, επί της οδού Ασκληπιού στην Κηφισιά, γιατί «ο Τζέι δεν ήταν πάλι καλά αφού είχε πιει πολύ» (όπως μαρτυρούν αξιόπιστες πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση).

Νωρίτερα ήταν στο σπίτι της αστρολόγου και διασκέδαζαν με παρέα. Τον τελευταίο καιρό είχαν χωρίσει από συμβίωση πέντε ετών. Δεν διατηρούσαν πια ερωτικές σχέσεις - «η Νατάσα όμως τον στήριζε ψυχολογικά γιατί τον λυπόταν». Στο πεζοδρόμιο της Ασκληπιού το αυτοκίνητο σταματά.

Οι γείτονες ακούνε φωνές. Το θύμα και ο φερόμενος ως δράστης είναι στον δρόμο και τσακώνονται. Η Νατάσα Λιβάνη, προφανώς σε δεινή θέση, τηλεφωνεί στον γιο της. «Ελα, θα με σκοτώσει» του λέει. Ακολουθεί πάλη (ίχνη της εμφανίζονται στο πρόσωπο του 43χρονου, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες κατά τη χθεσινή μεταγωγή του στον εισαγγελέα).

Ο Οικονομίδης μπαίνει στο αυτοκίνητο της φίλης του, πατάει γκάζι και την παρασύρει (κατά το κατηγορητήριο). Οταν το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και ο γιος της αστρολόγου φθάνουν στο σημείο διαπιστώνουν ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται ότι το θύμα έφερε πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και στο σώμα και υπέκυψε ένεκα ασφυκτικού θανάτου.

«Δεν θυμάμαι τίποτα, έχω κενό μνήμης, δεν τη σκότωσα εγώ» αναφέρει ο κατηγορούμενος στις Αρχές και δεν ομολογεί κατά την ανάκρισή του στην Ασφάλεια Κηφισιάς. Λίγο αργότερα επικαλείται ύπαρξη τρίτου προσώπου στον μοιραίο καβγά και φορτώνει σε αυτό την ανθρωποκτονία. Η Αστυνομία αναζητά τον τρίτο άνθρωπο και τον εντοπίζει στο Δρομοκαΐτειο.

Ο «κοινός φίλος» προβάλλει άλλοθι και νοσηλεία λόγω κατάθλιψης. Η Αστυνομία συνεχίζει την προανάκριση αναμένοντας τις εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο Οικονομίδης πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Η Αναστασία Λιβανίου εργαζόταν σε πολλά περιοδικά ως αστρολόγος (πρόσφατα είχε μείνει χωρίς δουλειά) αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Πολυζώης Οικονομίδης, γιος καθηγητή παιδιατρικής, είναι άνεργος, πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, και μένει μαζί με τη μητέρα του, που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Το οικόπεδο ήταν του παππού του: Του Αχαιού πολιτικού Πολυζώη Οικονομίδη, νομάρχη Αχαΐας το 1943, βουλευτή Αχαΐας με το Κόμμα Εθνικών Φιλελευθέρων του Πατρινού πολιτικού Στυλιανού Γονατά και με την ΕΡΕ, καθώς και αντιπροέδρου της Βουλής.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών