Υπέρ Σκοπίων ο Χρυσόγελος στο Ευρωκοινοβούλιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Υπέρ Σκοπίων ο Χρυσόγελος στο Ευρωκοινοβούλιο

12:54 | 25/5/13
Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κ.Νίκος Χρυσόγελος, είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που ψήφισε υπέρ της άμεσης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε...

Στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πρασίνων, ενέκρινε τη σχετική εισήγηση της κομισιόν, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές, εξέφραζαν τις σοβαρές ενστάσεις τους, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, που εξακολουθεί να προκαλεί τις γειτονικές της χώρες και να μη δείχνει διάθεση συμβιβασμού για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα. Κατά της έκθεσης, τάχθηκαν και οι έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου.

Τελικά το ψήφισμα, που είχε εισηγητή τον Βρετανό Σοσιαλδημοκράτη κ.Ρίτσαρντ Χιούιτ, εγκρίθηκε  με συντριπτική πλειοψηφία, 505 υπέρ έναντι 61 κατά. «Λευκό» ψήφισαν επίσης,  οι ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτές κ.Γιώργος Χατζημαρκάκης (Γερμανία) και η κυρία Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Μεγάλη Βρετανία).

«Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε από μόνη της να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, δίνοντας ώθηση σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και σε καλύτερες σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο του ψηφίσματος.

Στην παρέμβασή της, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου επέκρινε έντονα την ηγεσία των Σκοπίων, χαρακτηρίζοντας εγκληματική τη στάση της να συνηθίσει τους νέους της χώρας σε καταστάσεις και πεποιθήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η ίδια, κάλεσε την προεδρία του συμβουλίου και τον αρμόδιο επίτροπο για τη Διεύρυνση Στ. Φούλε να καταδικάσουν την τάση «αρχαιοποίησης» της σημερινής πολιτικής από την πλευρά της ΠΓΔΜ και την εμμονή της σε μύθους και κατασκευάσματα.

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την έκθεση   Χιούιτ, γιατί «δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τη μη ουσιαστική πρόοδο στις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος του ονόματος».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών