16:42 | 3/6/13
Νέο μείζον θέμα για τη συνοχή και τη δημόσια εικόνα της κυβέρνησης, προκάλεσε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, με τις δηλώσεις της σε εφημερίδα, το περασμένο Σάββατο και με τις οποίες επιτέθηκε στην υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική, που ακολουθεί στον τομέα της υγείας η κυβέρνηση, ενώ εμφάνισε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, περίπου άβουλο και αδύναμο να παρέμβει!
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, που βάζει στο στόχαστρό της τον πρωθυπουργό, καθώς προ καιρού είχε απευθυνθεί με παράδοξο και εντελώς παράτυπο τρόπο σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προς τον κ. Σαμαρά, για να εκφράσει τις διαφορετικές απόψεις της επί της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας, εκθέτοντας και τους άμεσα προϊσταμένους της.
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης το κλίμα για την κυρία Σκοπούλη είναι εξαιρετικά βαρύ, καθώς στην πιο κρίσιμη καμπή επιλέγει να ασκήσει αντιπολίτευση και να πιέσει το Μέγαρο Μαξίμου. Η δε αποστροφή της ότι ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ασκούν πολιτική "άρπα κόλλα" όπως είπε χαρακτηριστικά και με υποτιμητικό ύφος, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, για τον τροπο, που θα αντιμετωπιστεί η περίπτωσή της στον ανασχηματισμό.
Η κυρία Σκοπούλη άφησε μάλιστα αιχμές ακόμη και για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος την πρότεινε για τη συγκεκριμένη κυβερνητική θέση. Ουσιαστικά η υφυπουργός κατηγορεί τον κ. Κουβέλη ότι δεν την έχει βοηθήσει ώστε να υπερισχύει στην κόντρα, που έχει με τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρεντζο και τον αναπληρωτή υπουργό Μάριο Σαλμά, στην άσκηση της πολιτικής υγείας!
Ψύχραιμοι παρατηρητές πάντως εκτιμούν ότι η κυρία Σκοπούλη, έχει γίνει πλέον βάρος για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς είναι η πρώτη φορά, που σε μια κυβέρνηση εκφράζονται τέτοιες εσωτερικές διαφοροποιήσεις και ασκούνται τέτοιου είδους κριτικές από ένα μέλος της, χωρίς να δίδεται αμέσως λύση, είτε με παραίτηση, είτε με απομάκρυνση του διαφωνούντα.
Επιπλέον διαμορφώνεται μια εντύπωση ότι υπάρχουν μέλη της κυβέρνησης, όπως η κυρία Σκοπουλη, που μπορουν να λένε ό,τι θέλουν, να δρουν ανεξάρτητα και ουσιαστικά ανεξέλεγκτα, χωρίς να νιώθουν ότι οφείλουν να συμπεριφέρονται ως μέλη ενός συνόλου, που έχει ιεραρχία - π.χ. τους υπουργούς, πάνω απο τους υφυπουργούς - και με επικεφαλής έναν άνθρωπο, που είναι πάντα ο πρωθυπουργός και όχι οι πολιτικοί αρχηγοί των συνεργαζόμενων κομμάτων.
Πηγή: protothema.gr
Σχετικές ετικέτες:Πολιτική
Σχετικά άρθρα