H ΕΡΤ δεν κλείνει λέει η κυβέρνηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

H ΕΡΤ δεν κλείνει λέει η κυβέρνηση

13:48 | 12/6/13
Θα λειτουργήσει ξανά στο τέλος του καλοκαιριού διαρρέουν στελέχη του Μαξίμου

«Δεν κλείνει η ΕΡΤ , αντιθέτως θα λειτουργήσει ξανά στο τέλος του καλοκαιριού με διαφάνεια και πολύ μικρότερο κόστος» λένε κυβερνητικά στελέχη απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και φορέων που μιλούν για «κλείσιμο» της δημόσιας τηλεόρασης.

Στο Μαξίμου επισημαίνουν ότι οι αντιδράσεις όλων εκείνων που κατήγγειλαν μέχρι χθες την αδιαφάνεια και την κατασπατάληση των χρημάτων των πολιτών, άλλαξαν ξαφνικά και έγιναν υπεράσπιση του δικαιώματος για ελεύθερη φωνή και δικαίωμα στην ενημέρωση. « Κανείς δεν είπε ότι θα κλείσει η ΕΡΤ για πάντα, ούτε ότι θα αλλάξει το προσφερόμενο πρόγραμμα στους πολίτες» λένε στην κυβέρνηση και επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην λαική απαίτηση των ελλήνων για εξυγίανση στο δημόσιο σπάζοντας επιτέλους «ταμπού» και «κάστρα» που σε δύσκολους καιρούς συνέχιζαν να απολαμβάνουν προνόμια χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

Παράλληλα το Μαξίμου στέλνει και το μήνυμα στους κυβερνητικούς εταίρους ότι αφού είχαν ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ εφόσον δεν υπήρχε αποτέλεσμα εδώ και μήνες στην υποχρέωση για αποχωρήσεις από το Δημόσιο, δεν μπορεί κανείς να λέει ότι δεν γνώριζε.

Παράλληλα, από κυβερνητικούς αξιωματούχους εκφράζεται και δυσαρέσκεια για το ότι ο κ. Μανιτάκης, επιλογή του κ. Κουβέλη στην κυβέρνηση, καθυστερεί να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα και το αποτέλεσμα θα ήταν για μία ακόμη φορά να υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Ο κάθε ένας προσωπικά γνώριζε ότι θα πρέπει να είμασταν έτοιμοι τώρα και να δείξουμε επιτέλους στην τρόικα το πρόγραμμα των αποχωρήσεων και των μετακινήσεων λένε και προσθέτουν ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες παλλινωδίες και κυρίως δεν θα πρέπει να σταλεί στους δανειστές το μήνυμα ότι το ελληνικό δημόσιο είναι η «ιερή αγελάδα» που δεν θέλει να πειράξει ούτε κι αυτή η κυβέρνηση.


Πάντως, στο Μαξίμου, σχολιάζοντας και τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες εκτιμάται ότι γίνονται και για να μην ακουστεί στα ΜΜΕ η φωνή της πραγματικότητας στην ΕΡΤ με στοιχεία , επιμένουν σε υψηλούε τόνους ότι η ΕΡΤ θα ανοίξει ξανά τον Σεπτέμβριο ανανεωμένη και απαλλαγμένη από τα συμφέροντα που την κρατούσαν όμηρο εδώ και δεκαετίες.

Δείτε Ακόμα:
Εκπέμπει η ΕΡΤ μέσω Ιντερνετ - LIVE STREAMING
Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ

Πηγή: parapolitika.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών