«Όχι» στη βίαιη προσαγωγή των εξαδέλφων Παπακών/νου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Όχι» στη βίαιη προσαγωγή των εξαδέλφων Παπακών/νου

13:54 | 12/6/13
Αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία των μελών της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ....

Πότε θα κληθεί να απολογηθεί ο πρώην υπουργός.

«Όχι» στη βίαιη προσαγωγή των δύο εξαδέλφων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είπε χθες η πλειοψηφία των μελών της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Επικαλέστηκε δε, σχετικό βούλευμα του Αρείου Πάγου περί προστασίας προσώπων που έχουν κριθεί ύποπτοι από τη Δικαιοσύνη, παραπέμποντας και στην υπόθεση της κλήσης του Μοναχού Εφραίμ άλλοτε, επί προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Το σχετικό αίτημα (σ.σ. για βίαιη προσαγωγή των δύο συγγενών του πρώην υπουργού, που αρνήθηκαν χθες δια υπομνημάτων να παραβρεθούν στη Βουλή) είχε καταθέσει εγγράφως νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπέρ της βίαιης προσαγωγής τους μάλιστα, ιδιαιτέρως δε της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου που δεν έχει καταθέσει στους εισαγγελείς, είχαν τεθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Θοδωρής Δρίτσας, που αποχώρησαν, όμως, από την αίθουσα της συνεδρίασης πριν από την ψηφοφορία, σε μία πολιτική όσο και συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τον «αιφνίδιο θάνατο» της ΕΡΤ και προκειμένου να βρεθούν στο Ραδιομέγαρο για να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους.

Παρά το αίτημα της κ. Κωνσταντοπούλου, όμως, να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί σήμερα, η ψηφοφορία διεξήχθη κανονικά με τους εναπομείναντες, με το παραπάνω αποτέλεσμα, που ίσως δώσει την ευκαιρία και στους συζύγους των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη,να μην ανταποκριθούν και εκείνοι σήμερα, εφόσον θελήσουν, στην κλήση της προκαταρκτικής επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψήφο υπέρ της βίαιης προσαγωγής έδωσε, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Καπερνάρο, ο Βασίλης Γιοβανόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ κατά ψήφισαν οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή εκπροσωπώντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Κατά τα λοιπά, με τον χρονικό ορίζοντα των εργασιών της επιτροπής να εκτείνεται επισήμως ως τις 25 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται -εκτός απροόπτου- το πόρισμα, για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να κληθεί για να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Νωρίτερα, την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχει πραγματοποιηθεί η αποστολή μελών της επιτροπής στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να εξετάσουν δια ζώσης τον Σάμπυ Μιωνή, φερόμενο ως εκπρόσωπο του fund των 550 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποστολή θα λάβουν μέρος εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Καλατζής και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δείτε: Αρνούνται να καταθέσουν οι εξαδέρφες Παπακων/νου

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών