Συναγερμός για τους φονιάδες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συναγερμός για τους φονιάδες

12:50 | 19/6/13
Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε χθες το πρωί η κηδεία του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών στο Δίστομο Βοιωτίας. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Δαφνιά Μακρυνείας, στο Αγρίνιο, απ' όπου καταγόταν ο αστυνομικός.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται, με επίκεντρο τη Φωκίδα, αλλά και με μπλόκα σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους αστυνομικούς που δέχθηκε την επίθεση αναγνώρισε στο πρόσωπο του εκτελεστή τον Αλβανό δραπέτη Μ. Κόλα.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και είπαν το τελευταίο αντίο στον δικό τους άνθρωπο, ο θάνατος του οποίου βύθισε στο πένθος το αστυνομικό σώμα, τη Βοιωτία και το Αγρίνιο. Σε κλίμα οδύνης και έντονης συγκίνησης, ο κόσμος στην κηδεία φώναζε «ήρωας, ήρωας» και ζητούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 37χρονου αστυνομικού, η οποία βρίσκεται στον όγδοο μήνα εγκυμοσύνης και είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών. Το πένθος στην κοινωνία του χωριού είναι μεγάλο και όλοι μιλούν για έναν «εξαιρετικό οικογενειάρχη και ιδιαιτέρως αγαπητό άνθρωπο». Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας υπηρετεί και ο αδελφός του, επίσης αστυνομικός, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πριν από δύο έτη η μοίρα είχε χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας του θύματος, όταν έφυγε ο τρίτος αδελφός.

Ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος γεννήθηκε στις 16-08-1976 στο Αγρίνιο και υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Είχε υπηρετήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων Αττικής και στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων.


Με τρία ΙΧ

Στο μεταξύ, με την ίδια ένταση συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει φανεί κάποιο σημάδι τους. Φαίνεται πάντως ότι κινούνται με τρία αυτοκίνητα, το υπηρεσιακό όχημα μάρκας Ford Focus χρώματος μπλε, με το οποίο διέφυγαν μετά τη δολοφονία του αστυνομικού, αλλά και με ακόμη δύο, ένα κόκκινο αυτοκίνητο μάρκας Lada Samara και ένα λευκό φορτηγάκι (πικ-απ) μάρκας Scoda, που είχαν κλέψει τις προηγούμενες μέρες από την ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με τόση κινητοποίηση, είναι πολύ δύσκολο για τη συμμορία που φέρεται να αποτελείται από πέντε Αλβανούς υπηκόους, δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων, να έχουν καταφέρει να φύγουν από τη Φωκίδα.

Πιθανότατα έχουν «λουφάξει» σε κάποιο σημείο, μέχρι να κοπάσει η κινητοποίηση. Δεν αποκλείουν βέβαια να βρίσκονται πέριξ του Παρνασσού, όπου παλιότερα ο Μάριο Κόλα είχε εργαστεί ως οικοδόμος και γνωρίζει την περιοχή.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που αναφέρουν ότι είδαν το μπλε Ford στη Φωκίδα, αλλά και πως ο Μ. Κόλα έχει αφήσει μούσι που τον διαφοροποιεί από την φωτογραφία που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών