Αθανασίου: Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από εκδηλώσεις βίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αθανασίου: Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από εκδηλώσεις βίας

04:11 | 18/7/13
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), η οποία στεγάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δήλωσε:

«Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται από εκδηλώσεις βίας εναντίον τους, απ' όπου και αν προέρχονται. Θα συνεχίσουν δε να είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντα τους, προασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δίκαια των πολιτών. Η κοινωνία οφείλει να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και να εκδηλώνει την πίστη της στους θεσμούς και τις ανθρώπινες αξίες».

Σημειώνεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξουδετερώθηκε στο κτίριο 6 της Ευελπίδων ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κολλημένος πάνω σε χαρτόνι στο οποίο ήταν τυπωμένη η φράση «Λευτεριά στον Κώστα Σακκά».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρία, καλώδια, διακόπτη πυροδότησης και για εκρηκτική ύλη περιείχε μικροποσότητα πυρίτιδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φάκελος στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν που είχε αποστολέα τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο παγιδευμένος φάκελος που εντοπίστηκε σήμερα είχε σύμφωνα με πληροφορίες σταλεί από την Αθήνα.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ερευνώνται διεξοδικά από την αστυνομία.

Ο φάκελος έφθασε την Τρίτη στο κτίριο, χωρίς να περάσει απο την ειδική μαγνητική πύλη εισόδου και έφερε πλαστή σφραγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.



Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών