Ερντογάν κατά πάντων για τα γεγονότα στην Αίγυπτο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ερντογάν κατά πάντων για τα γεγονότα στην Αίγυπτο

12:55 | 28/7/13
Δριμεία επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του ΟΗΕ των δυτικών ΜΜΕ, αλλά και του μουσουλμανικού κόσμου, εξαπέλυσε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους ότι δεν επέδειξαν σθεναρή στάση για τη φονική καταστολή των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο.

«Πού είστε ΕΕ, ΗΠΑ, ΟΗΕ, BBC, CNN και Μουσουλμάνοι;» διερωτήθηκε το Σάββατο ο Ερντογάν. «Πού είναι η Ευρώπη, πού είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες; Πού είναι οι ευρωπαϊκές αξίες; Εκείνοι που δίνουν μαθήματα δημοκρατίας, πού είναι η δημοκρατία; Πού είναι τα Ηνωμένα Έθνη;» ανέφερε ο χειμαρρώδης Ερντογάν.

«Πού είναι εκείνοι που έκαναν φασαρία όταν η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε νερό και δακρυγόνα με ένα πολύ δίκαιο και νόμιμο τρόπο, στη σφαγή και το πραξικόπημα της Αιγύπτου; (...) εκατοντάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν σε μια νύχτα στην Αίγυπτο, γιατί δεν το βλέπετε αυτό; Το BBC και το CNN, που κάλυψαν επί ώρες τις βίαιες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη γιατί δεν καλύπτουν κι αυτό (σ.σ τα επεισόδια στην Αίγυπτο);» ανέφερε χαρακτηριστικά. για τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Ερντογάν ήταν όμως ιδιαίτερα σκληρός και με τις μουσουλμανικές χώρες, χαρακτηρίζοντας ως «συνενόχους» όσους μένουν σιωπηλοί στα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο. «Λοιπόν, μουσουλμανικέ κόσμε! Τα αδέλφια σας σφαγιάζονται.... πότε θα το δείτε αυτό;» είπε.

Ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά για την αποκατάσταση της ισλαμικής κυβέρνησης Μόρσι εξαπολύοντας βολές κατά του αιγυπτιακού στρατού. «Γνωρίζουμε πολύ καλά εκείνους που είναι πίσω από αυτό το πραξικόπημα. Θέλουμε να συνέλθουν. Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στους αδελφούς μας που αντιστέκονται ενάντια στο πραξικόπημα από την Κωνσταντινούπολη. Είθε ο Θεός να είναι με τον αιγυπτιακό λαό » ανέφερε.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών