00:18 | 3/7/13
Οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα της COSCO Group δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου για την Ελλάδα, διαβεβαίωσαν -μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανώτερα στελέχη της COSCO, με αφορμή το διορισμό του νέου προέδρου του ΔΣ, Μα Ζεχούα...
Ο 63χρονος κάπτεν Γουέι Τζιαφού έχει ήδη υπερβεί το όριο συνταξιοδότησης, σύμφωνα με το ειδικό τμήμα οργάνωσης του κινεζικού ΚΚ, ενώ ο 60χρονος Μα Ζεχούα θεωρείται μόνιμη και όχι μεταβατική επιλογή από στελέχη της Piraeus Container Terminal (PCT), καθώς από τον Αύγουστο του 2011 ήταν επιχειρησιακός διευθυντής και επίτροπος του ΚΚ στην COSCO Group.
Σημειώνεται ότι τη θέση του διευθυντή του ΔΣ και την προεδρία του κινεζικού ομίλου θα αναλάβει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Λι Γιούνπενγκ.
Ο Μα Ζεχούα αποφοίτησε από το Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο της Σαγκάης με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο και τον χαρακτηρισμό του Senior Economist.
Ο Λι Γιούνπενγκ ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του ΔΣ και προέδρου του Ομίλου COSCO ξεκίνησε την καριέρα του στoν κινεζικό όμιλο το 1976 και έχει περάσει από πολλές διευθύνσεις θυγατρικών εταιρειών της COSCO Group.
Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η αλλαγή του προέδρου της COSCO, με την απομάκρυνση του κάπτεν Γουέι Τζιαφού, ο οποίος πρόσφατα παρασημοφορήθηκε από τον Ευ.Βενιζέλο, σηματοδοτεί σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τη δυσαρέσκεια της κινέζικης κυβέρνησης για τη ζημιογόνο πορεία της COSCO τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και με ποια κριτήρια προτίθεται να παραχωρήσει το Ελληνικό, το σιδηρόδρομο της χώρας μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, με την παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠ σε μια ζημιογόνο εταιρεία.
Πηγή: mediasoup.gr
Σχετικές ετικέτες:Οικονομία
Σχετικά άρθρα