Η Ρωσία επιτρέπει στον Σνόουντεν να βγει από το αεροδρόμιο - Διαψεύδει ο δικηγόρος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η Ρωσία επιτρέπει στον Σνόουντεν να βγει από το αεροδρόμιο - Διαψεύδει ο δικηγόρος

19:43 | 24/7/13
Η υπηρεσία μετανάστευσης της Ρωσίας αποφάσισε να παράσχει στον αμερικανό φυγά Έντουαρντ Σνόουντεν τα απαραίτητα χαρτιά για να φύγει από το αεροδρόμιο στη Μόσχα, όπου βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τα χαρτιά, η Ρωσία μελετά το αίτημα του για άσυλο και του επιτρέπει να βγει από τα σύνορά της, αρκεί να μπορέσει να περάσει τον έλεγχο.

Σύμφωνα με το Interfax, ο καταζητούμενος για κατασκοπεία, πρώην συνεργάτης της CIA, Σνόουντεν, ενδεχομένως να φύγει από το αεροδρόμιο τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το BBC, ο ρώσος δικηγόρος του Σνόουντεν μετέβη στο αεροδρόμιο και δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι πήγαινε να δει τον πελάτη του.

Ανώνυμη πηγή είπε στο Interfax, ότι ο δικηγόρος θα του έδινε τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ θα του δίνονταν και ρουχισμός και στη συνέχεια θα έφευγε από το αεροδρόμιο. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο δικηγόρος του διέψευσε τις πληροφορίες, λέγοντας ότι ο Σνόουντεν δεν είχε λάβει κανένα χαρτί και θα παραμείνει στο αεροδρόμιο.

Ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα είπε επίσης ότι ο πελάτης του προτίθεται να παραμείνει στη Ρωσία, όμως προς το παρόν είναι άγνωστο αν οι αρχές θα του επιτρέψουν να μείνει στη χώρα.

Αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν εκφράσει την πρόθεση να δώσουν άσυλο στον Σνόουντεν, αλλά για να ταξιδέψει χρειάζεται να λάβει πρώτα άσυλο από τη Ρωσία, καθώς οι ΗΠΑ του έχουν ακυρώσει το διαβατήριο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών