Ισπανία: Προσωρινά ελεύθερος ο μηχανοδηγός που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ισπανία: Προσωρινά ελεύθερος ο μηχανοδηγός που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα

10:46 | 29/7/13
Προσωρινά ελεύθερος υπό όρους, εν αναμονή της δίκης του, αφεθηκε ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, η οποία εκτροχιάστηκε την Τετάρτη στο Σαντιάγο δε Κομποστέλα της Ισπανίας στοιχίζοντας τη ζωή σε 79 ανθρώπους, κατηγορουμενος για ανθρωποκτονία, αποφάνθηκε την Κυριακή το δικαστήριο.

Ο Φρανσίσκο Γκαρθόν, 52 ετών, είχε τεθεί υπό κράτηση από την Πέμπτη, ενώ κατηγορείται ότι οδηγούσε την αμαξοστοιχία με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου.

Ο μηχανοδηγός κατηγορείται επίσης «για τις ανθρωποκτονίες 79 ατόμων καθώς και για άλλες παραβάσεις οι οποίες προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε επιβάτες της αμαξοστοιχίας», δήλωσε ο δικαστής Λουίς Αλάεζ.

Σε μία κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του δικαστή Αλάεζ, ο Γκαρθόν παραδέχτηκε ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για στιγμιαίο λάθος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δικαστήριο ανακοινωσε επίσης οτι καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές -ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας Renfe, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία ADIF καθώς και δύο ασφαλιστικές εταιρείες- δεν ζήτησαν τη φυλάκιση του Γκαρθόν εν αναμονή της δίκης, αφού, όπως υποστήριξαν, δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Εβδομήντα ακόμα άνθρωποι νοσηλεύονται. Η κατάσταση της υγείας 22 εξ' αυτών κρίνεται κρίσιμη.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών