Σαν Φρανσίσκο: Δύο 16χρονες μαθήτριες νεκρές από την συντριβή του αεροσκάφους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαν Φρανσίσκο: Δύο 16χρονες μαθήτριες νεκρές από την συντριβή του αεροσκάφους

19:25 | 7/7/13
Αναγνωρίστηκαν οι δύο άτυχες κινέζες μαθήτριες που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή κατά την προσγείωση ενός Boeing 777 των Asiana Airlines, το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο... 

Πρόκειται για τις Ye Meng Yuan and Wang Lin Jia, αμφότερες 16 ετών, που – κατά τη διάρκεια του συμβάντος – βρίσκονταν στις πίσω θέσεις του αεροσκάφους.

Κατά το ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκαν περίπου 180 άνθρωποι, οι 49 σοβαρά. Μάλιστα, οι πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 307 άνθρωποι – 291 επιβάτες και 16μελές πλήρωμα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της νοτιοκορεάτικης αεροπορικής εταιρίας Yoon Young-doo, εξέφρασε τη λύπη του και δήλωσε ότι το αεροσκάφος δεν είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα, ενώ τόνισε πως οι δύο πιλότοι ήταν πολύ έμπειροι. Μάλιστα, όπως είπε ο ένας είχε στο ενεργητικό του τουλάχιστον 10.000 ώρες πτήσης. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.

Είπε ότι δεν υπήρξε κάποιος συναγερμός και τόνισε πως λίγο πριν την προσγείωση το πλήρωμα είχε ζητήσει από τους επιβάτες να δέσουν τις ζώνες τους.

«Η ουρά του αεροσκάφους άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης και το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο», εξήγησε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Μεταφορών, που έστειλε τετραμελή ομάδα ειδικών να εξετάσει την άτρακτο.

Η εταιρία Boeing ανακοίνωσε ότι θα παράσχει τεχνική βοήθεια για την έρευνα.

Σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ επιβάτες του αεροσκάφους δήλωσαν ότι δεν παρατήρησαν κάτι ανησυχητικό, πριν την πτώση, αν και όπως είπαν τους φάνηκε να κατέβαιναν πολύ χαμηλά πολύ γρήγορα. Όπως εξήγησαν, μόλις το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος άρχισε να καταγράφει μία τρελή πορεία, που είχε ως αποτέλεσμα να συντριβεί και να πάρει φωτιά.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών