35 χρόνια κάθειρξης για τον Μπράντλεϊ Μάνιγκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

35 χρόνια κάθειρξης για τον Μπράντλεϊ Μάνιγκ

19:51 | 21/8/13
Σε 35 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε την Τετάρτη ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνιγκ, ο στρατιώτης των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος το 2010 διέρρευσε περισσότερα από 700.000 διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ στον ιστότοπο WikiLeaks...

Ο Μάνινγκ θα πρέπει να υπηρετήσει το ένα τρίτο της ποινής του έως ότου να έχει το δικαίωμα να καταθέσει αίτημα αναστολής.

Παράλληλα, ο 25χρονος Μάνινγκ αποτάχθηκε ατιμωτικά από το στρατό των ΗΠΑ, ενώ υποβιβάσθηκε σε οπλίτη, από οπλίτη πρώτου βαθμού.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Μάνινγκ κρίθηκε ένοχος για 20 εγκλήματα για τις διαρροές στα WikiLeaks, συμπεριλαμβανομένων έξι παραβάσεων του Νόμου περί Κατασκοπείας.

Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος επέσειαν φυλάκιση έως και 90 ετών, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές είχαν ζητήσει ποινή τουλάχιστον 60 ετών, ώστε η παραδειγματική τιμωρία του Μάνινγκ να λειτουργήσει πως προειδοποίηση για άλλους που εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαρρεύσουν απόρρητα έγγραφα.

Παρά ταύτα, κρίθηκε αθώος για τη σοβαρότερη κατηγορία την οποία αντιμετώπιζε, αυτή της παροχής βοήθεια σε εχθρό, η οποία θα επέσειε ποινή ισόβιας κάθειρξης δίχως τη δυνατότητα αναστολής.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών