Αίγυπτος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα τεθεί ο Μουμπάρακ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αίγυπτος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα τεθεί ο Μουμπάρακ

03:32 | 22/8/13
Σε κατ΄ οίκον περιορισμό θα τεθεί ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως διαμήνυσε την Τετάρτη το γραφείο του μεταβατικού πρωθυπουργού της χώρας, λίγες ώρες αφότου αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκισή του...

Η επιλογή της μεταβατικής κυβέρνησης να θέσει τον ανατραπέντα πρόεδρο σε κατ’ οίκον περιορισμό ενδέχεται να συνιστά μία προσπάθεια να επιδείξει στον λαό πως δεν είναι ιδιαίτερα επιεικής απέναντι στον Μουμπάρακ, ιδιαίτερα στον απόηχο των αιματηρών ταραχών που έχουν συγκλονίσει την Αίγυπτο έπειτα από την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό στις 3 Ιουλίου.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ κατηγορείται πως ήταν πρωταίτιος για το θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των λαϊκών κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του, το 2011, εν μέσω της Αραβικής Άνοιξης.

Ωστόσο, ο επί 30 χρόνια πρόεδρος της Αιγύπτου έχει πλέον υπηρετήσει το μέγιστο επιτρεπτό διάστημα προφυλάκισης για την υπόθεση, και συνεπώς διατάχθηκε η αποφυλάκισή του, με τις εισαγγελικές Αρχές να επιλέγουν να μην ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Η αποφυλάκισή του αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, ενδεχομένως και την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι το 2012 ο Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την αποτυχία του να αποτρέψει το θάνατο των διαδηλωτών, ωστόσο, η έφεση που άσκησε κατά της καταδίκης του έγινε δεκτή στις αρχές του έτους, με συνέπεια να διαταχθεί νέα δίκη.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών