''Eσπρωξε'' τον Dow Jones κάτω από τις 15.000 μονάδες η Fed | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

''Eσπρωξε'' τον Dow Jones κάτω από τις 15.000 μονάδες η Fed

03:38 | 22/8/13
Σημαντικές απώλειες που διεύρυναν το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του Dow Jones φέτος ήταν το αποτέλεσμα της έντονης μεταβλητότητας στην αμερικανική αγορά που διαδέχτηκε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed...

Tα πρακτικά έδειξαν πως τον Ιούλιο οι αξιωματούχοι της Fed τάχθηκαν στο πλευρό του Bernanke καθώς αυτός ανακοίνωσε πως η Κεντρική Τράπεζα θα επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως τα τέλη του έτους εάν η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται με το ρυθμό που αναμένει η Fed.

Ωστόσο, δεν παρείχαν πιο σαφή εικόνα για το χρόνο που η Fed θεωρεί κατάλληλο για να κάνει την επίμαχη κίνηση, αφού υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των αξιωματούχων που συμμετέχουν στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής (FOMC).

Η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει προκαλέσει τελευταία έντονες πιέσεις στην τοπική αλλά και διεθνή χρηματιστηριακή αγορά, ενώ έχει εκτοξεύσει τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 2,862% μετά την ανακοίνωση των πρακτικών. Τη Δευτέρα είχε ανέλθει στο υψηλό δύο ετών του 2,884%. Αύριο η Fed διοργανώνει το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.


Δείκτες – Στατιστικά

Στην έκτη διαδοχική του πτώση, ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 105,40 μονάδες (-0,70%) κλείνοντας στο χαμηλό δύο μηνών των 14.897.50 μονάδες. O δείκτης αντέδρασε με πτώση 122 μονάδων στη δημοσιοποίηση των πρακτικών, για να βρεθεί γρήγορα σε ανοδικό έδαφος προτού "ξαναγράψει" απώλειες άνω των 100 μονάδων στο φίνις των συναλλαγών.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 3 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 27 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Wal-Mart Stores κλείνοντας στα 73,565 δολάρια με άνοδο 0,335 δολ. ή σε ποσοστό 0,46%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 0,31% και κλείσιμο στα 14,335 δολάρια και η IBM, η οποία έκλεισε στα 184,75 δολάρια με άνοδο 0,10%. Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Alcoa (-2%), η Hewlett-Packard (-1,80%) και η Intel (-1,66%).

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 13,80 μονάδων (-0,38%) και έκλεισε στις 3.599,70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 9,50 μονάδων (-0,58%) κλείνοντας στις 1.642,80 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, σε υψηλά σχεδόν τεσσάρων ετών σκαρφάλωσαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιούλιο σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών σημείωσαν άλμα 6,5% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα φτάνοντας στο ετήσιο μέγεθος των 5,39 εκατ. όπως ανακοίνωσε η National Association of Realtors. Αυτός ήταν ο καλύτερος μήνας από το Νοέμβριο του 2009.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Lowe’s Cos. ενισχύθηκε 3,92% μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα β’ τριμήνου που εμφάνισαν 26% αύξηση στα καθαρά κέρδη και αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη στο σύνολο της χρήσης.

Βουτιά 15,29% έκανε αντίθετα η μετοχή της Staples, καθώς τα μεγέθη του ομίλου δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ περιλάμβαναν υποβάθμιση του outlook εξαιτίας των αδύναμων πωλήσεων υπεράκτια που «έριξαν» τις συνολικές πωλήσεις.

Η Toll Brothers ανακοίνωσε πτώση 24% στα κέρδη γ’ τριμήνου χρήσης λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων, αλλά αύξηση του τζίρου. «Πιστεύουμε πως η ανάκαμψη είναι πραγματική και βρισκόμαστε στα αρχικά στάδιά της», δήλωσε ο CEO, Douglas C. Yearley. Πτώση κερδών και αύξηση εσόδων κατέγραψε στο τρίμηνο και η Target Corp..

Πηγή: capital.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών