Αίγυπτος: Αποφυλακίστηκε ο Μουμπάρακ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αίγυπτος: Αποφυλακίστηκε ο Μουμπάρακ

18:25 | 22/8/13
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, αποφυλακίστηκε και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο προάστιο του Καϊρου Μαάντι, ύστερα από σχετική εντολή των δικαστικών αρχών που αποφάσισαν την Τετάρτη την απελευθέρωσή του...

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου δήλωσε την Τετάρτη πως ο Μουμπάρακ θα τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό..

Οπαδοί του Μουμπάρακ, που ανατράπηκε ύστερα από την εξέγερση του 2011, που συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή Τόρα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μόλις ανακοινώθηκε η αποφυλάκισή του.

Την ίδια στιγμή το κίνημα της «6ης Απριλίου», που πρωταγωνίστησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, κάλεσε εκ νέου σε διαδηλώσεις, την ώρα που η Αίγυπτος έχει βυθιστεί σε μια αιματηρή κοινωνικοπολιτική κρίση μετά την ανατροπή του πρώτου εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που διαδέχτηκε τον Μουμπάρακ στην εξουσία μετά την εξέγερση του 2011.

Παρά τις αντιδράσεις του κινήματος της «6ης Απριλίου», σύμφωνα με το Al Jazeera, οι περισσότεροι Αιγύπτιοι αντιμετώπισαν μάλλον με αδιαφορία την αποφυλάκιση του Μουμπάρακ, καθώς όλοι επικεντρώνονται στη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει και την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από το στρατό που ουσιαστικά έχει αναλάβει την εξουσία, με την υποστήριξη των κοσμικών, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου.

Σημειώνεται πως ο Μουμπάρακ παραμένει κατηγορούμενος –η επανάληψη της δίκης βρίσκεται σε εξέλιξη- για τη δολοφονία των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, αλλά και για τρεις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο Al Jazeera, ο Μουμπάρακ έχει παραμείνει προφυλακιστέος για περισσότερο από δύο χρόνια, το μέγιστο επιτρεπόμενο σύμφωνα με το αιγυπτιακό δίκαιο, και οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκισή του εν αναμονή της ολοκλήρωσης της δίκης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών