Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός - Θα συναντηθεί με Ομπάμα και Τζ. Κέρι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός - Θα συναντηθεί με Ομπάμα και Τζ. Κέρι

23:41 | 5/8/13
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αργά απόψε για τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον υπουργό εξωτερικών Τζον Κέρι και τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ...

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Την Πέμπτη, το μεσημέρι, πριν την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σαμαράς και Κέρι θα συζητήσουν για τα εθνικά μας θέματα, δηλαδή το σκοπιανό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και το κυπριακό.

Όπως μετέδωσε ο Mιχάλης Ιγνατίου, από την Ουάσινγκτον, η συνάντηση αποτελεί χειρονομία της αμερικανικής πλευράς τόσο για να ενισχυθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού, όσο και για να δοθεί περισσότερος χρόνος στον πρόεδρο Ομπάμα και στον κ. Σαμαρά να ασχοληθούν με την οικονομία και τα θέματα ενέργειας.

Μετά τον Τζον Κέρι, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος και -όπως έγινε γνωστό- η συζήτηση θα διεξαχθεί μόνο μεταξύ των δύο ηγετών, ενώ πρόκειται να παραστούν και ανώτεροι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, πιθανότατα ο κ. Λιου ή κ. Μπρέιναρντ.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

Πηγές: Megatv, ΑΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών