Μπερλουσκόνι: Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει – είμαι αθώος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μπερλουσκόνι: Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει – είμαι αθώος

20:36 | 5/8/13
Τη συνεχιζόμενη στήριξή του προς την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα εξέφρασε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρά τις εντάσεις που έχουν έλθει στην επιφάνεια κατά τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο της επικύρωσης της καταδίκης του για υποθέσεις φοροδιαφυγής από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας...

«Έχουμε δηλώσει, δυνατά και καθαρά, πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει και να εγκρίνει τα οικονομικά μέτρα που έχουμε ζητήσει και έχουν συμφωνηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο «Καβαλιέρε», απευθυνόμενος σε περίπου 2.000 υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν έξω από την οικία του στη Ρώμη.

«Αυτό που μας καθοδηγεί δεν είναι τα προσωπικά μας συμφέροντα. Πάντοτε προηγούνται τα κοινά συμφέροντα και [τα συμφέροντα] της Ιταλίας μας», προσέθεσε ο κ. Μπερλουσκόνι.

Τα λόγια στήριξης του «Καβαλιέρε» έρχονται σε μία κρίσιμη καμπή στην έως τώρα ολιγόμηνη θητεία της κυβέρνησης Λέτα, η οποία έχει ως «πυλώνες» την κεντροδεξιά παράταξη Λάος της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και τις κεντροαριστερές δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα της εβδομάδας ο κ. Μπερλουσκόνι είδε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας να επικυρώνει την ποινή φυλάκισης που του είχε επιβάλει το Εφετείο του Μιλάνου για υποθέσεις φοροδιαφυγής, υποθέσεις που συνδέονται με την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον όμιλο Mediaset.

Η τελεσίδικη καταδίκη Μπερλουσκόνι, που φέρει ως ποινή ένα έτος φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και αξιωμάτων, προκάλεσε τριγμούς στην ιταλική κυβέρνηση. Ο ίδιος ο «Καβαλιέρε» φέρεται να ζήτησε από τους βουλευτές του να επιδιώξουν μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης ή πρόωρες εκλογές, ενώ συνεργάτες του επιδιώκουν προεδρική χάρη για τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο «Καβαλιέρε» έχει επανειλημμένα αποδώσει τις διάφορες υποθέσεις εναντίον του σε «δικαστικό διωγμό» σε βάρος του.

Είμαι αθώος

Μιλώντας ενώπιων του πλήθους, ο κ. Μπερλουσκόνι επανέλαβε πως είναι αθώος για τις φορολογικές απάτες για τις οποίες καταδικάστηκε, δηλώνοντας: «Προς τους αποκαλούμενους δικαστές μου λέω ‘είμαι αθώος’».

Στη συνέχεια μιλώντας σε πιο προσωπικό ύφος, ο «Καβαλιέρε» παραδέχθηκε πως η τελευταίες ημέρες ήταν «οι πιο επίπονες και αγωνιώδεις» της ζωής του.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών