Αποσύρονται λόγω των κινδύνων από τη Σομαλία οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αποσύρονται λόγω των κινδύνων από τη Σομαλία οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

21:43 | 14/8/13
Την απόσυρσή τους από τη Σομαλία έπειτα από 22 δράσης στη βορειοαφρικανική χώρα ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», λόγω των επιθέσεων που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής οργάνωσης και των σοβαρών προβλημάτων στον τομέα της ασφάλειας...

«Ο τερματισμός των δραστηριοτήτων μας είναι το άμεσο αποτέλεσμα των ακραίων επιθέσεων στο προσωπικό μας, σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι ένοπλες ομάδες και οι πολιτικοί ηγέτες ολοένα και περισσότερο στηρίζουν, ανέχονται ή συγχωρούν τις δολοφονίες, τις επιθέσεις και τις απαγωγές των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ούνι Καρουνακάρα από το Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο κ. Καρουνακάρα παραδέχθηκε πως η αποχώρηση της οργάνωσης θα στερήσει φροντίδα από πλήθος ανθρώπων την έχουν ανάγκη.

Δεκαέξι εργαζόμενοι των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1991 στη Σομαλία, συμπεριλαμβανομένων δύο που δολοφονήθηκαν το 2011 στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Τα οχήματα και οι εγκαταστάσεις της οργάνωσης αποτελούν συχνό στόχο ενόπλων ανά τη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, δύο ισπανίδες που εργάζονταν για την οργάνωση και είχαν απαχθεί από προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα προτού μεταφερθούν στη Σομαλία αφέθηκαν ελεύθερες. Είχαν παραμείνει στα χέρια των απαγωγέων του επί 21 μήνες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών