Bild: Βέβαιο το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους μετεκλογικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Bild: Βέβαιο το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους μετεκλογικά

11:23 | 18/8/13
Να καταρρίψει τους ισχυρισμούς των Μέρκελ και Σόιμπλε ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους επιχειρεί σήμερα Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Bild...

Στο βασικό της πολιτικό θέμα η εφημερίδα αναφέρει: «Στοίχημα, κ. Σόιμπλε, μετά τις εκλογές έρχεται κούρεμα», και υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει το σχετικό μήνυμα στην Αθήνα, ζητώντας ωστόσο ηρεμία ώς τις εκλογές.

«Οι περισσότεροι ειδικοί βλέπουν μια άφεση χρέους, η οποία θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο δισεκατομμύρια, ως αναπόφευκτη. Αλλιώς η Ελλάδα θα καταρρεύσει υπό το βάρος του χρέους και των τόκων. Μόνο η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει ´να δεί ´ το κούρεμα χρέους. Βεβαίως γνωρίζουν η Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών πόσο δραματική είναι η κατάσταση γύρω από την Ελλάδα. Βεβαίως φαντάζονται ότι πολλά γερμανικά δισεκατομμύρια έχουν προ πολλού χαθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild.


Οι περισσότεροι ειδικοί βλέπουν μια άφεση χρέους, η οποία θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο δισεκατομμύρια

Η εφημερίδα επικαλείται ακόμη εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι θεωρούν βέβαιη την παροχή νέας βοήθειας, όπως της Βundesbank (Ομοσπονδιακή Γερμανική Τράπεζα) και του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, ενώ τονίζει ότι ούτε οι Γερμανοί ψηφοφόροι πείθονται από τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ η Άνγκελα Μερκελ επανέλαβε και σήμερα οτι δεν βλέπει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους, προς το παρόν. Προσθεσε πως, βάσει συμφωνιών, η θέση της Αθήνας θα αξιολογηθεί στα τέλη του 2014 ή τις αρχές του 2015.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Κούρεμα δεν θα υπάρξει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την προοπτική νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε και ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, τονίζοντας ότι οι δημόσιοι πιστωτές της Αθήνας θα έπρεπε να παραιτηθούν από μέρος των απαιτήσεών τους.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών