Πακιστάν: Αθώος ο ιμάμης που είχε κατηγορήσει άδικα 14χρονη χριστιανή για «βλασφημία» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πακιστάν: Αθώος ο ιμάμης που είχε κατηγορήσει άδικα 14χρονη χριστιανή για «βλασφημία»

11:49 | 18/8/13
Αθώος κρίθηκε από δικαστήριο ιμάμης στο Πακιστάν ο οποίος είχε κατηγορήσει άδικα μία 14χρονη χριστιανή που πάσχει από διανοητική καθυστέρηση για «βλασφημία», προτού συλληφθεί και ο ίδιος με την ίδια κατηγορία...

Η πολύκροτη υπόθεση ξέσπασε όταν το νεαρό κορίτσι κατηγορήθηκε από γείτονες ότι έκαψε τις σελίδες ενός εγχειριδίου «εισαγωγής στο Κοράνι», στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι του ιερού κειμένου, αδίκημα το οποίο στο Πακιστάν επισείει έως και ισόβια κάθειρξη.

Στη συνέχεια ωστόσο, ο ιμάμης κατηγορήθηκε πως είχε τοποθετήσει σελίδες από το Κοράνι ανάμεσα στις στάχτες του καμένου βιβλίου της 14χρονης, επιδιώκοντας την εκδίωξη των χριστιανών από τη συνοικία.

Η νεαρή κοπέλα έμεινε επί τρεις εβδομάδες στη φυλακή, αλλά αφέθηκε ελεύθερη όταν κατηγορίες σε βάρος της αποσύρθηκαν. Μετά την αποφυλάκισή της υποχρεώθηκε να κρυφτεί μαζί με την οικογένειά της μέχρι που οι Αρχές του Καναδά δέχτηκαν να τους φιλοξενήσουν στη χώρα.

Ο νόμος για τη βλασφημία προβλέπει τη θανατική ποινή για όσους προσβάλουν τον προφήτη Μωάμεθ και τα ισόβια για όποιον κάψει το Κοράνι. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί κανείς με την κατηγορία αυτή.

Η Άσια Μπίμπι, μητέρα 5 παιδιών, παραμένει στη φυλακή αν και το 2010 καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γειτόνων της, προσέβαλε τον Μωάμεθ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών