«Είμαι μία μάζα φόβου και ψευτοπαληκαρισμού», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπέιλς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Είμαι μία μάζα φόβου και ψευτοπαληκαρισμού», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπέιλς

03:52 | 23/8/13
Ως μία «πράξη δειλίας» χαρακτήρισε τις ενέργειές του την Πέμπτη ο αρχιλοχίας Ρόμπερτ Μπέιλς, ο αμερικανός στρατιώτης που στις 11 Μαρτίου του 2012 σκότωσε 16 άμαχους, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, στο Αφγανιστάν...

«Αυτό που έκανα ήταν μία πράξη δειλίας. Είμαι μία μάζα φόβου, βλακείας και ψευτοπαληκαρισμού. Εκφράζω πραγματική συγγνώμη στους ανθρώπους που έχασαν τις οικογένειες τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο 39χρονος Μπέιλς, προσθέτοντας πως το βράδυ της σφαγής ήταν φοβισμένος και οργισμένος.

Σημείωσε πως ήταν οργισμένος με τον εαυτό του καθώς ήταν διαρκώς εκνευρισμένος, έπινε πολύ, και έκρυβε τα προβλήματά του.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπέιλς έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του για το πολύκροτο μακελειό, προκειμένου να αποφύγει τη θανατική ποινή. Το στρατοδικείο θα αποφανθεί εάν η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί του θα έχει δυνατότητα αναστολής.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν πριν τον Μπέιλς, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αθλητής του αμερικάνικού φούτμπολ που ήταν συναθλητής του στο λύκειο, υπογράμμισαν τον την ακεραιότητα και την καλοσύνη του χαρακτήρα του 39χρονου.

Είχαν προηγηθεί καταθέσεις Αφγανών που έχασαν συγγενείς τους κατά τη διάρκεια του μακελειού. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας βρέθηκε και ο Χατζί Μοχάμεντ Γουαζίρ, που έχασε 11 συγγενείς του εκείνο το βράδυ, μεταξύ των οποίων τη μητέρα του, τη σύζυγό του και έξι από τα επτά παιδιά του.

Ο κ. Γουαζίρ δήλωσε πως η επίθεση του Μπέιλς κατέστρεψε μία χαρούμενη ζωή, συμπληρώνοντας: «Εάν κάποιος μου μιλήσει τώρα για αυτό [...] νιώθω το ίδιο. Σαν να συμβαίνει αυτή την ώρα».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών