Ιράν: Οι αντάρτες χρησιμοποίησαν χημικά - προειδοποίηση προς ΗΠΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ιράν: Οι αντάρτες χρησιμοποίησαν χημικά - προειδοποίηση προς ΗΠΑ

17:53 | 24/8/13
Τους Σύρους αντάρτες ενοχοποίησε το Σάββατο η Τεχεράνη για τη χρήση χημικών όπλων, κάνοντας λόγο για "στοιχεία". Το Ιράν προειδοποίησε δε, τις ΗΠΑ ενάντια σε οιαδήποτε ενδεχόμενη "στρατιωτική επέμβαση"...

"Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι πληροφορίες που αφορούν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση τέτοιων όπλων. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι τρομοκρατικές ομάδες προέβησαν σ΄αυτήν την ενέργεια", δήλωσε ο Αμπάς Αραγκτσί, εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.

"Δεν υπάρχει διεθνής απόφαση για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δήλωση που θα δημιουργούσε μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή. Ελπίζω ότι οι υπεύθυνοι στο Λευκό Οίκο θα επιδείξουν αρκετή σωφροσύνη και ότι δε θα εμπλακούν σε μια τέτοια επικίνδυνη κατάσταση", πρόσθεσε ο ιρανός αξιωματούχος.

Οι προκλητικές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ή η αποστολή πολεμικού πλοίου σε καμία περίπτωση δε θα βοηθούσε στη λύση του προβλήματος", τόνισε και πρόσθεσε ότι "το Ιράν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κρίση στη Συρία δε θα επιλυθεί με στρατιωτικά, αλλά μόνο με ειρηνικά μέσα και με διάλογο".

Mε τους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφαλείας συναντάται το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με αντικείμενο συζήτησης τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

"Όλες οι πληροφορίες που διαθέτουμε συνηγορούν στο ότι διεπράχθη μια σφαγή με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό για την οποία ευθύνεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ-'Ασαντ", επέμεινε από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς μετά τις συνομιλίες του με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών