Λαθρεμπόριο δερμάτων λύκων μέσω Ελλάδας; | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λαθρεμπόριο δερμάτων λύκων μέσω Ελλάδας;

22:47 | 9/8/13
Κατασχέθηκαν 645 δέρματα λύκων που έφτασαν στο αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας προερχόμενα από το «Ελ. Βενιζέλος»..

Οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου του Πεκίνου, στην Κίνα, κατέσχεσαν 645 δέρματα λύκων, τα οποία έφτασαν εκεί προερχόμενα από την Ελλάδα και το «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο λαθρεμπορίου απειλούμενων ειδών που έχει κατασχεθεί στη χώρα εδώ και μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το φορτίο αποτελούνταν από 30 σάκους, είχε συνολικό βάρος 1,4 τόνους και είχε κοστολογηθεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που το συνόδευαν, για 3.700 δολάρια.

Η χαμηλή τιμή του φορτίου ήταν αυτή που κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών. Μια έρευνα του φορτίου με μηχάνημα ακτίνων ήταν αρκετή για να ανακαλύψουν ότι κάθε σάκος περιείχε περίπου 20 δέρματα καλυμμένα με ρετάλια από άλλες γούνες.

Επρόκειτο για γούνες κυρίως από καφέ λύκους, αλλά υπήρχαν επίσης μαύροι και γκρίζοι, αλλά είναι αμφίβολο να προέρχονται όλοι από την ελληνική ύπαιθρο καθώς εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός των ζώων στην Ελλάδα φτάνει τους 700.

Οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή μιας διεθνούς μεταφορικής εταιρείας με κινεζική έδρα. Υπολογίζεται ότι το φορτίο είχε πραγματική αξία γύρω στα 250.000 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών